Porcul Şoni a fost sacrificat. Era cel mai MARE porc din România

| 15 dec, 2013

Cu puţin înainte de Crăciun, unul dintre cei mai mari porci din România a fost sacrificat ieri la un han din Oradea. Numele lui era Şoni şi cântărea 350 de kilograme.

După ce a fost tăiat şi pârlit, porcul a ajuns pe mâna bucătăreselor. O parte din bucatele preparate va ajunge, în ajun de sărbători, la persoanele nevoiaşe din Oradea, scrie romanialibera.ro.

Porcul Şoni, de peste 350 de kilograme, a crescut până mai ieri la ferma din comuna bihoreană Mihai Bravu, situată la 20 de kilometri de Oradea. Îngrijitorul de la fermă spune că porcul a ajuns atât de mare pentru că mânca mai toată ziua. Deşi s-a ataşat de animal, îngrijitorul ştia că zilele porcului sunt numărate.

"Ca la om, îi vine vremea. Începutul trebuie să aibă şi sfârşit, ca orice treabă", a spus îngrijitorul. După ce Şoni a fost tăiat şi pârlit, carnea lui a ajuns pe mâna bucătăreselor.

"Suncile si slanina punem cu sare, restul pregatim. Din ficat, din cap si din plamani facem caltabos. Carnatiul ... este care pune si sunca sau numai din maruntaie. Toba din cap facem, cu usturoi, cu piper si cu boia", a spus bucătăreasa

O bună parte din carnea celui mai mare porc din România va ajunge, în ajun de Crăciun, la familiile nevoiaşe din Oradea.

Tag-uri: porc, porcul soni
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 dec, 2013
ano
cel mai mare porc din romania...
NU CRED!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ