Anunţul amuzant al unui român: Ce a oferit la schimb pentru un porc de Crăciun

| 19 dec, 2013

Porcul de Crăciun nu se mai cumpără din piaţă, ci direct de pe Internet. Site-urile de profil sunt pline de anunţuri, preţurile sunt avantajoase şi toţi comercianţii ar putea să jure că porcii din coteţe au fost crescuţi ca la carte, numai cu hrană sănătoasă.

IGNAT 2013: "Vând în perioada sărbătorilor de iarnă porci crescuţi cu cereale, cu greutatea de 70- 120 de kg. Preţul pe kg viu este de: – 11 lei la cei peste 100 kg şi 12 lei la cei între 70- 100 kg; Pentru cine doreşte se poate face şi examenul trichineloscopic al cărnii gratuit", spune unul dintre vânzători. Un altul, din Haţeg, vinde pentru 1.600 de lei un porc din rasa Marele alb, în vârstă de 11 luni, „crescut cu porumb şi cartofi". La Călan, porcul de 60 de kilograme se vinde cu „550 lei fix, fără negocieri". Şi sunt doar câteva exemple, dar porcul de Crăciun e atât de preţuit luna aceasta, încât unii ar renunţa la gadgeturi pentru un grasul pe masa de Crăciun şi au reînviat trocul. Unii cumpărători oferă la schimb o centrală termică la mâna a doua, un televizor full HD, un laptop sau o tabletă. Iar inul dintre cei care au pus anunţuri pe net este gata să renunţe la scuter pentru un porc, scrie Ziarul Hunedoreanului.

Dar nici vânzătorii nu se lasă mai prejos şi nu vor neapărat bani pentru porcii scoşi la vânzare pe net. Acceptă şi un schimb avantajos de ambele părţi. Şi în funcţie de greutate, crescătorul care face oferta vrea aparatură performantă şi, mai ales, iPhone. Astfel, pentru un iPhone 5S, de exemplu, se poate lua la schimb un porc de 180-200 de kilograme.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ