De ce trebuie verificată carnea de porc cumpărată direct de la fermier

| 17 dec, 2013

Ignatul bate la usa, iar cei care vor sa aiba porc pe masa de Craciun trebuie sa-l aleaga de pe acum. Crescatorii din gospodariile taranesti si-au umplut deja gardurile cu halci de carne ce le fac orasenilor cu ochiul.

Pietele au inceput si ele sa se aglomereze, iar preturile sunt inca negociabile. Nu insa si normele impuse de Autoritatea Sanitar Veterinara, care imparte amenzi.

In apropiere de Bucuresti, la Calugareni, la toate portile gasesti carne de porc. Orasenii vin aici sa-si faca aprovizionarea pentru masa de Craciun.

Desi vinde mai ieftin, un comerciant pare ca da de necaz dupa ce o clienta il acuza ca a furat-o la cantar.

La piata preturile sunt din start mai mari. 19 lei kilogramul de pulpa si 24 kilogramul de ceafa de porc. In cazul in care ati cumparat carnea de porc direct de la fermier si nu dintr-un magazin este important sa o duceti intr-un laborator autorizat sa fie analizata.

Inainte de a consuma carnea este esential sa va asigurati ca nu contine larve de trichinela. Cei mai multi porci vor fi sacrificati insa vineri, de Ignat.

Tag-uri: porc, porc de craciun
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ