Cercetătorii americani au creat bateria pentru telefon care se încarcă în 60 de secunde. Când va apărea pe piaţă

| 07 apr, 11:38

Orele asteptate pana ca telefonul sa se incarce pot deveni istorie cu ajutorul unei noi baterii de aluminiu, care se reincarca in mai putin de 60 de secunde.

Tehnologia este una mai "verde" si mai sigura decat cea folosita la bateriile pe care le folosim in prezent, fiind de asemenea si flexibila. Este prima baterie din aluminiu de inalta performanta, care "se incarca rapid, dureaza mult si este ieftina", potrivit creatorilor ei, citati de Daily Mail.

Cei care au creat-o isi desfasoara activitatea la Universitatea Stanford din California, iar descoperirea lor a fost publicata in revista Nature.

"Am creat o baterie din aluminiu reincarcabila care le poate inlocui pe cele existente, precum bateriile alcaline, care dauneaza mediului inconjurator, sau bateriile din litiu, care ocazional iau foc. Noua noastra baterie nu va lua foc, chiar daca bagi burghiul in ea", a explica liderul proiectului, profesorul de chimie Hongjie Dai.

Spre deosebire de alte prototipuri care "mor" dupa doar 100 de incarcari, noua baterie de aluminiu poate suporta pana la 7.500 de cicluri de incarcare, fara sa-si piarda din capacitate. Prin comparatie, o baterie obisnuita litiu dureaza pana la o mie de cicluri.

Cu toate acestea, expertii mai au de lucrat la un aspect: bateria de aluminiu are un voltaj limitat, comparativ cu tehnologia de pe piata. "Bateria noastra produce aproximativ jumatate din voltajul unei baterii litiu", a explicat profesorul Hongje Dai.

Dar imbunatatirea materialul catodului ar putea creste in cele din urma densitatea de tensiune si energie. "In orice caz, bateria noastra are tot ce trebuie sa aiba: electrozi ieftini, siguranta, incarcare de mare viteza, flexibilitate si ciclu de viata lung", a mai spus Dai.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ