Metalul care ne OTRĂVEȘTE zilnic: se depozitează în CREIER şi duce la demenţă

| 17 oct, 2014

Mii de produse de uz cotidian conţin acest metal, iar acumularea lui în organismul uman poate avea efecte extrem de nocive.

Foarte multe produse pe care le folosim zilnic (alimente, cosmetice, medicamente) conţin aluminiu, care acumulat în creier poate favoriza apariţia maladiei Alzheimer, avertizează profesorul Christopher Exley, de la Keele University. Acesta trage un semnal de alarmă în privinţa aluminiului pe care îl ingerăm zilnic, fără să ştim.

Anumite alimente procesate precum ceaiul, vinul, băuturile carbogazoase, produsele cosmetice ori medicamentele (precum aspirina) conţin aluminiu care, cu vremea, se depozitează la nivelul creierului, și poate duce la apariţia precoce a bolii Alzheimer sau la înrăutăţirea simptomelor ei.

Cercetări anterioare descoperiseră o legătură între aluminiul din deodorante şi apariţia cancerului.

Scoarța terestră conține foarte mult aluminiu şi acesta se găseşte în mod natural în alimente, deoarece plantele îl absorb din pământ şi din apă.

Aluminiul este prezent în prăjituri şi biscuiţi, ca agent de creştere, în coloranţi alimentari (băuturi pe bază de malţ, vinuri, băuturi răcoritoare carbogazoase), în multe cosmetice (talc, paste de dinţi, loţiuni de protecţie solară, antiperspirante), precum şi medicamente (ca aspirină,anti-acide, vaccinuri).

Citeşte şi: Aluminiul, ucigaşul discret din viaţa noastră

 

Tag-uri: aluminiu, creier, metale
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ