Drogul ASCUNS în alimentaţie care ATACĂ nemilos creierul

| 02 noi, 2014

Din pacate, aspartamul este o neurotoxina extrem de nociva. Metanolul din aspartam afecteaza sinteza dopaminei in creier, producand dependenta. Metanolul sau alcoolul etilic, este clasificat ca fiind una dintre cele mai periculoase otravuri metabolice, consumul lui provocand intoxicatii grave.

Aspartamul mai este cunoscut si sub denumirea de aditiv alimentar E951, fiind utilizat in industria alimentara pentru puterea sa de indulcire extrem de ridicata, de aproximativ 200 de ori mai puternica decat cea a zaharului natural.

Din punct de vedere al compozitiei chimice, aspartamul este alcatuit din doi aminoacizi, fenilalanină (50%) şi acid aspartic (40%), uniţi printr-o moleculă de metanol (10%). Din cauza acestei compozitii pe etichetele produselor care contin aspartam se poate citi, scris cu litere de-o schioapa:“conţine o sursa de fenilalanina”, insa ceea ce nu este scris este faptul ca derivatul de fenilalanina, DKP – diketopiperazina, care apare prin descompunerea edulcorantului datorita stagnarii produselor in depozite, este un factor cancerigen pentru creier, ducand la formarea de astrocitoame, adenoame hipofizare etc. – aspecte demonstrate in studiile de inceput asupra aspartamului.

Acest indulcitor a fost descoperit in mod accidental, la inceputul anilor '60, in timpul unui studiu de laborator care urmarea sa obtina un medicament pentru vindecarea ulcerului. Initial, substanta “miraculoasa” a fost scoasa pe piata, dar dupa testarea ei pentru eventualele efecte nocive, a fost retrasa de pe piata.

Studiile conduse de dr. Harry Waisman, care s-au realizat pe maimute, au aratat fara echivoc ca aceasta substanta poate genera tumori cerebrale, mamare, uterine, testiculare, pancreatice sau/şi tiroidiene.

aDupa 16 ani, timp in care comitetul FDA (Food and Drug Administration – Autoritatea pentru Alimente şi Medicamente) din Statele Unite a refuzat autorizarea utilizarii acestui produs în alimentatie, datorita potentialuli sau extrem de periculos pentru sanatate, in urma unor jocuri de interese politice si economice, aspartamul a fost din nou prezentat FDA-ului, care de aceasta data i-a aprobat intrarea pe piata, in ciuda unor dovezi foarte clare ale nocivitatii substantei.

Din acest moment, adica din 1981, aspartamul este autorizat sub forma de pudra in anumite produse alimentare precum: guma de mestecat, indulcitorii de masa de genul Nutrasweet, in anumite cereale, deserturi sau cafea instant, iar mai tarziu din 1983, il vom regasi si in bauturile racoritoare “fara zahar” sau in produsele pentru diabetici. Iata cum un drog dur, 100% chimic a ajuns sa fie introdus in consumul alimentar, intr-un mod insidios.

Dupa cum spuneam, aspartamul contine metanol. In cazul in care nu stiati, metanolul este considrat un narcotic de clasa 2, ceea ce inseamna ca este la fel de puternic ca si amfetaminele sau barbituricele, care nu se elibereaza decat pe baza de reteta. Aceasta clasa de narcotice are un potential ridicat de risc la administrare, si poate crea dependente severe atat din punct de vedere psihologic cat si fizic.

Citeşte şi: VITAMINA esenţială pentru o bună funcţionare a CREIERULUI

Cu toate acestea, puteti cumpara sucuri dietetice “fara zahar”, si chiar sunteti incurajati sa o faceti, deoarece aspartamul este comercializat ca un produs “sanatos”.

In caz ca nu stiati, exista nu mai putin de 92 de simptome documentate cauzate de consumul de aspartam, care pornesc de la cresterea in greutate pana la coma si moarte. Majoritatea simptomelor sunt bineinteles neurologice.

Iata mai jos, cateva dintre cele mai evidente simptome:

Dureri de cap

Oboseala cronica

Insomnie

Depresie

Pierderi de memorie

Scaderea inteligentei

Scaderea si tulburari ale vedereii

Mancarimi cutanate

Cresterea in greutate

Caderea parului

Foame sau sete excesive

Dureri abdominale

Balonare

Dureri articulare

Crampe

Vertij

Sensibilitate foarte mare la zgomote

Probleme mentruale

Hiperventilatie

Convulsii

Epilepsie

Hipo sau hierglicemie

Probleme ale tiroidei

S-a mai observant ca aspartamul agraveaza manifestarile sau chiar provoaca simptome asemanatoare bolilor urmatoare: scleroza in placi, boala Parkinson, lupus, diabet, fibromialgie (oboseala cronica), epilepsie, Alzheimer, limfom.

Daca sunteti un utilizator frecvent al indulcitorilor artificiali cum ar fi Nutrasweet, Equal, Spoonful, etc, care nu sunt de fapt decat denumirile comerciale ale aceleasi substante – aspartamul, si prezentati unele dintre urmatoarele simptome: fibromialgie, dureri de cap, tiuituri in urechi, dureri articulare, crampe, vertij, spasme, tiuituri in urechi, depresie, atacuri de anxietate, vorbire neclara, pierderi de memorie sau vedere incetosata, nu trebuie sa va mirati, deoarece cauza acestor probleme o constituie chiar pilula dulce.

Citeşte şi: Cea mai sănătoasă mâncare pentru CREIER de pe PĂMÂNT

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 noi, 2014
Dragan L
Pentru Robert Georgescu
Metanolul se mai numeste si alcool Metilic si nu etilic (Etanol) care este alcool alimentar ! Lipsa de cultura se poate compensa cu un minim de informare .....
02 noi, 2014
CAMELIA DARIE
Pentru Robert Georgescu
Trebuie sa stii ca metanolul nu este alcool etilic ,asa cum zici tu.Meranolul mai este numit si alcool metic .Acesta ataca ceerul .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ