MINTE sănătoasă. Care este leguma verde care îţi păzeşte cel mai bine CREIERUL

| 26 aug, 2014

Creatorii personajului animat Popeye Marinarul au avut parte de inspiraţie sănătoasă atunci când au ales spanacul pentru a-i reda puterile marinarului, ori de câte ori se afla în pericol.

Decenii de-a rândul, oamenii de ştiinţă au studiat proprietăţile spanacului şi l-au recomandat în alimentaţie, pentru că deţine numeroşi nutrienţi care aduc beneficii sănătăţii.

Spanacul este recomandat în special în tratamentul anemiei, convalescenţei şi asteniei, datorită conţinutului de fier, vitamina C, calciu, magneziu.

Citeşte şi: Iată FRUCTUL care îţi activează CREIERUL. Un pumn de aceste fructe pe zi îţi menţine vitalitatea toată VIAŢA

Recent, cercetătorii de la Universitatea Ulm (Germania) au descoperit că spanacul poate preveni şi apariţia demenţei., scrie clicksanatate.ro.

În urma studiilor, oamenii de ştiinţă germani au observat o legătură între cantitatea de vitamina C şi de betacaroten din spanac şi riscul de apariţie a demenţei.

De asemenea, antioxidanţii din spanac au arătat proprietăţi de combatere a demenţei.

Savanţii germani au studiat diferenţele comportamentale a 74 de persoane cu o formă uşoară de Alzheimer şi a 158 de oameni clinic sănătoşi.

Participanţii la experiment, cu vârste cuprinse între 65 de ani şi 90 de ani, au fost supuşi unor teste neuropsihologice, care au constat în sondaje cu întrebări despre stilul de viaţă adoptat.

În cadrul studiilor, participanţii au dat probe de sânge şi li s-a calculat indicele masei corporale.

Echipa de elită, coordonată de epidemiologul Gabriele Nagel şi de neurologul Christine von Armin, a descoperit că la pacienţii cu demenţă uşoară concentraţia serică din sânge de vitamina C şi antioxidanţi a fost semnificativ mai mică decât la cei care nu prezentau simptome de Alzheimer.

Citeşte şi: Cea mai sănătoasă mâncare pentru CREIER de pe PĂMÂNT

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ