Chevron continuă lucrările de amenajare la Pungeşti; circulaţia în zonă a fost reluată

| 03 dec, 2013

Reprezentanţii Chevron continuă lucrările de amenajare a platformei pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de şist la Siliştea, în comuna vasluiană Pungeşti.

În zonă se află în continuare efective de jandarmi care asigură liniştea şi ordinea publică, dar şi câţiva săteni şi activişti de mediu care protestează faţă de decizia companiei de a demara lucrările de explorare. 

'Circulaţia pe drumul judeţean se desfăşoară în condiţii normale', a declarat marţi pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui, Lucian Modoranu.

Cetăţenii din Pungeşti susţin că aşteapă să li se alăture protestatari din mai multe judeţe din ţară.

Drumul care face legătura între Vaslui şi Pungeşti a fost blocat luni, la intrarea în localitatea Siliştea, unde Chevron a deplasat o serie de utilaje în vederea începerii lucrărilor de amenajare a primei sonde de explorare a gazelor de şist din judeţ. Jandarmii au montat garduri de protecţie şi nu dau voie nici reprezentanţilor presei să se apropie de perimetrul în care Chevron a început lucrările. În zonă au fost mobilizate forţe de ordine, jandarmi, poliţişti şi pompieri. Oamenii legii au înconjurat tabăra de rezistenţă şi i-au luat pe protestatari în dube pentru legitimare. Trei maşini ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui au fost trimise la Pungeşti. O parte dintre protestatari au spus că au fost loviţi şi bruscaţi de reprezentanţii Jandarmeriei, acuzaţiile fiind ulterior infirmate de reprezentanţii instituţiei, care susţin că au acţionat conform legii, deoarece peste 100 de cetăţeni au obstrucţionat accesul utilajelor Chevron pe perimetrul concesionat. 
Un jandarm a fost transportat cu o ambulanţă detaşată în zona Pungeşti după ce a suferit o contuzie lombară. În cursul dimineţii de luni alţi doi cetăţeni care se aflau la Pungeşti, unul în stare de lipotimie şi altul cu traumatism toraco-abdominal, au fost duşi la spital de două ambulanţe, unde au fost suspuşi unor investigaţii. A

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ