Chiar este Geoană omul care să vorbească despre locul II?

| 10 noi, 2013

Am fost în sală la Consiliul Naţional al PSD. Şi eu, şi alţii din jurul meu, cu toţii am bufnit în râs atunci când Mircea Geoană, atacându-l pe Crin Antonescu, a spus „să nu se trezească cumva unii că aleargă singuri şi ies pe locul doi”.

Am râs nu pentru că a fost gluma bună, ci datorită celui care a spus-o, Geoană, cel care s-a culcat preşedinte şi când s-a trezit nu mai era, sau care a învăţat să pună înapoi dopul la şampanie.

Cum e posibil ca Mircea Geoană să facă o asemenea glumă, fără să realizeze că el a intrat în istorie, alături de Bulă, pentru ceva asemănător? El chiar s-a trezit pe locul 2, la propriu! A ţopăit pe scenă, a pus capul pe pernă gândindu-se la „Mihaela, dragostea mea!”, iar dimineaţa, surpriză, tot Băsescu era preşedinte.

Discursul senatorului de Dăbuleni de la Consiliul Naţional al PSD n-a fost nimic mai mult decât o încercare de a agita apele în partid, dar mai ales în USL.

Credibilitatea personajului în faţa social-democraţilor este însă atât de mică, încât până şi Crin Antonescu a declarat, ca reacţie la discursul celui pe care în urmă cu patru ani, tot cam în perioada asta, îl susţinea în lupta împotriva lui Traian Băsescu, că ştie să facă diferenţa între PSD şi Mircea Geoană. Totuşi, discursul „vitejesc” al fostului candidat la prezidenţiale a declanşat alarma la PNL, iar acelaşi Antonescu a adăugat că declaraţia lui Geoană, reformulată, ar fi: „PSD nu îşi permite să se ţină de cuvânt”.

A urmat apoi discursul lui Adrian Năstase, care, spre deosebire de Geoană, s-a bucurat de ropote de aplauze venite din partea social-democraţilor strânşi la Sala Palatului.

Fostul premier al României a avut un discurs diferit de a celui care l-a mazilit de la conducerea partidului, şi care cu siguranţă a fost ascultat cu mai multă atenţie de mai multe persoane. Spre deosebire de Geoană, care nu mai avea mult şi îşi ascuţea sabia la pupitru, Năstase a îndemnat la păstrarea USL, oferind drept exemplu partidul Angelei Merkel, care deşi a câştigat alegerile din Germania cu un scor excelent, ar putea risca, în teorie, să rămână fără guvern. Doar în teorie, deoarece, aşa cum şi Năstase a spus, celelalte partide nu se pot coaliza împotriva CDU din raţiuni istorice.

Concluzia discursurilor de la Consiliul Naţional al PSD este următoarea: liderii puternici ai partidului doresc în continuare menţinerea USL şi susţinerea lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale, ca urmare a înţelegerii semnate, gândindu-se că degeaba eşti cel mai mare partid dacă nu ai o majoritate solidă.

În acelaşi timp, alţii, în căutarea gloriei pierdute, speră că vor reveni pe scena mare a politicii şi încearcă să profite de nemulţumirile pe care criticile preşedintelui liberal le suscită „poporului pesedist”. În acest moment, totul depinde de liberali şi de cum se vor comporta pe mai departe in relatia cu PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ