PSD participă singur la alegerile europarlamentare din mai 2014

| 09 noi, 2013

Partidul Social Democrat a decis să participe în nume propriu la alegerile europene din mai 2014 şi face un apel către colegii din USL să abordeze de pe poziţii neconflictuale acest scrutin.

Totodată, PSD îi invită să discute un portofoliu de campanie care, fără să excludă diferenţele identitare, să se circumscrie intereselor naţiunii române în Uniunea Europeană, conform unei Rezoluţii aflate pe agenda Consiliului Naţional al formaţiunii referitoare la ideologia social-democrată.

"PSD a decis să participe în nume propriu la alegerile europene de la sfârşitul lunii mai 2014. Vrem să câştigăm aceste alegeri şi ştim că o condiţie esenţială pentru asta este succesul guvernării. Primul şi cel mai important lucru în viitoarea campanie electorală este acela de a prezenta cu fermitate dorinţa PSD de a continua construcţia europeană, ca o garanţie că pe continentul nostru nu se vor mai repeta ororile secolului trecut. Suntem neliniştiţi de creşterea sentimentelor anti-europene, de faptul că populismul anti-european câştigă tot mai mulţi adepţi printre europenii decepţionaţi de felul în care au evoluat lucrurile în ultimii cinci ani", se arată în documentul citat.

Potrivit acestuia, Europa unită are nevoie de un mare proiect integrator şi acesta nu poate fi decât edificarea Europei sociale, asta însemnând un set de reguli sociale aplicabil la nivelul întregii zone.

Din punct de vedere al PSD, un amplu proiect de investiţii europene în ţările din Est, destinat reducerii decalajelor istorice de dezvoltare între Vestul şi Estul continentului, este soluţia cea mai potrivită pentru revenirea la creşterea economică şi în interesul tuturor.

Conform documentului, PSD va aborda alegerile europene cu dorinţa de a le câştiga de o manieră convingătoare".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ