Cum își ține PSD în viață spiritul ideologic

| 10 noi, 2013

Weekendul acesta, Palatul Parlamentul și Sala Palatului au fost scena unor acțiuni ample desfășurate de cel mai mare partid din România. Aproape de finalul de an, mii de delegați din teritoriu au venit pentru a participa la două evenimente importante în viață politică a Partidului Social Democrat, care au intrat deja în calendarul anual al PSD.

În primul rând, vineri, la Palatul Parlamentului a avut loc cea de-a treia ediție a "Atelierelor Viitorului" PSD, manifestare menită să informeze și să implice participanții în proiectele partidului. Atelierele au fost gândite ca o serie de reuniuni tematice coordonate de responsabilii din PSD pe diferite domenii. Astfel, s-au desfășurat mai multe workshop-uri pe subiecte ce au variat de la comunicarea politică, la strategii de dezvoltare locală, sau relații internaționale.

Atelierele reprezită de asemenea și o ocazie excelentă ca membrii simpli de partid să se implice în activitatea PSD și să ia parte la dezbateri largi de idei despre situația din România, direcția pe care formaținea politică o va lua pe viitor sau problemele actuale de la guvernare. Totodată, ele creează un peisaj util pentru liderii de la centru de a lua pulsul celor din teritoriu și de a afla opinia acestora despre proiectele inițiate.

Tot vineri a avut loc și Liga Aleșilor Locali, principala organizație prin intermediul căreia lideri partidului sunt puși în legătură cu primarii și consilierii PSD. Scopul acestei reuniuni a fost acela de a prezenta participanților proiectul de descentralizare, aprobându-se în același timp și agenda Consiliului Național ce a avut loc o zi mai târziu.

Astfel, sâmbătă, la Sala Palatului a avut loc reunirea Consiliului Național al PSD, al doilea cel mai important for al partidului după Convenția Națională. Reuniunea, moderată de către preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a beneficiat de participarea principalilor lideri PSD și a avut ca scop principal prezentarea agendei partidului pentru anul viitor. 2014 reprezintă pentru PSD un an important atât din punct de vedere electoral cât și în ceea ce privește actul de guvernare. Descentralizarea și celelalte proiecte ale social-democraților au fost astfel prezentate delegaților alături de țintele politice ale partidului pe termen mediu.

Dincolo de caracterul politic al tuturor acestor întâlniri, acțiunile social-democraților din weekend sunt de natură să demonstreze că PSD-ul este o formațiune politică modernă, alcătuită din oameni a căror implicare depășește cu mult contextul de campanie electorală. S-au luat, desigur, și decizii legate de strategia electorală în apropiatele alegeri pentru Parlamentul European. Dar accentul a căzut pe discuțiile legate de problemele administrației, de atragerea de fonduri europene, de proiectele ce vizează implementarea politicilor publice, semn al modului responsabil în care PSD își asumă rolul de partid de guvernământ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ