Cine îi taie factura lui Băsescu?

| 10 ian, 2014

O socoteală pedantă și scrâșnită, pornită publicată chiar aici pe obiectiv.info, calculează pentru a nu știu câta oară cât ne costă exact Traian Băsescu și turma sa de mariachi politici de la Palat.

Este ceva adevăr, sens și justificare și în retrospectivele acestea contabilicești, căci cel care învrăjbea cetățenii împotriva Parlamentului, pe motiv de costuri și personal numeros, are la rândul său o debandadă financiară în ogradă de parcă ar fi un maharadjah indian din secolul 19, cu mai multe fonduri la dispoziție decât ar putea cheltui într-o viață întreagă.

Poate spre surprinderea unora, presa a lătrat în pustiu anul trecut când l-a claxonat de zor pe Băsescu s-o lase mai moale cu plimbările și mișcările populare în teritoriu, o adevărată elicopteriadă pe bani publici, făcând publice costisitoarele rătăciri prezidențiale și escapade pe la băute comunale, cireșici dansante și plimbări în larg cu șalupa, la bustul gol.

Traian Băsescu n-a înțeles nimic sau, dacă a înțeles, s-a făcut că nu aude. Barajul de la Vidraru e mic, comparativ cu stupefacția celor care au luat acum, la început de an nou, bugetul prezidențial la purecat. Nea Traian a pus creionul chimic pe hârtie și a împărțit cu atâta înțelepciune cele 25,5 milioane de lei aflate la dispoziția Palatului Cotroceni în 2014, încât putem spune că din tablou mai lipsește doar o formațiune politică funcțională, pentru o campanie electorală plină de ”succesuri” răsunătoare. Hămesitei echipe prezidențiale le stă la dispoziție nu numai o caravană întreagă de limuzine luxoase, dar și fonduri suficiente pentru 70.000 de litri de combustibil care vor permite distinsei suite prezidențiale tot felul de ”mișcări populare” prin teritoriu... sau ocolul Pământului, consecutiv, de 17 ori !!!

Vă mărturisesc cu amărăciune că mă uit cu milă la colegii din presă care contabilizează abuzuri asemănătoare, scrâșnind din dinți cu obidă. Sunt oameni care ori și-au tot pierdut slujbele prin presa afectată de criză, ori și-au văzut economiile spulberate de recesiune. Le înțeleg nervii, dar aceste dări de seamă, cel puțin în cazul lui Băsescu, de foarte mult timp bat deja la uși deschise.

A mai rămas cineva lucid în țara aceasta care să nu se fi lămurit în legătură cu cine este Traian Băsescu cu adevărat și ce face el, de fapt, la palat? Și, dincolo de pagubele cuantificabile ale miilor de litri de benzină sacrificate în batjocura echidistanței politice călcate în picioare de ”bunicuțul popularilor”, cum rămâne cu gigantica pagubă morală, imposibil de contabilizat exact, pe care o lasă în urma sa regimul ”jucătorului” Băsescu?

Băsescu are de plătit o factură foarte mare românilor. Pentru distrugerile pe care nici nu știm cum să le măsurăm, pentru potențialul prăpădit timp de zece ani, pentru ce ar fi trebuit să fie țara asta și nu s-a mai putut, pentru zecile de mii de buni profesioniști care au ales să părăsească țara, pentru cele 7 milioane de voturi anulate în 2012...

Cine-i va rupe factură autocratului de la Cotroceni pentru banii pe care i-am pierdut din cauza suspendării fondurilor, banii tăiați din pensii și salarii, banii pe care îi ia abuziv să-și cumpere terenuri de sute de ha? Comparativ cu toate acestea, vă întreb cu amărăciune, ce mai contează 17 ture în jurul Pământului? Pentru plata acestor facturi, românii mai așteaptă doar ca Traian Băsescu să fie executat silit la sfârșitul anului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ