Cine sabotează radioul public? Cine vrea să pună Radio România pe butuci?

| 24 apr, 2014

Am verificat audiențele și acesta este adevărul! Zilnic, pentru 5 milioane de români, Radio România este sursă de inspirație, de informație și de cultură.

Categoric, în România succesul deranjează. Și deranjează cumplit când e obținut de un serviciu public și de un profesionist care conduce respectiva companie. Sau, să fie oare și mai "grav" delictul de succes atunci când cel care îl "comite" e un independent care nu ”slujește” pe la ușa vreunui partid? A fost semnalat recent în media că lui Ovidiu Miculescu, președintele radioului public, i-a fost respinsă în primă instanță o cerere de anulare a unui act al ANI pe o temă de posibilă incompatibilitate, de prin 2010.

Să reamintim cum, anul trecut, unii au încercat zadarnic sa inflameze subiectul. Pe scurt, povestea arată așa: un fost pompier de întreprindere, sindicalist mărunt prin subsolurile din strada General Berthelot și membru în Consiliul de Administrație al Radioului, beneficiar al unui venit lunar de vreo 100 de milioane (conform propriei declarații de avere) și cu nevasta fără studii, dar angajată pe un post călduț și bine plătit, este cercetat disciplinar, este găsit de controale ale MAI și MApN cu nereguli foarte grave în serviciu și este dat afară. Individul acesta, pompierul, își vede interesul personal grav atins și începe să urle ca din gură de șarpe, se dă jurnalist, se dă apărător al libertăților cetățenești, reclamă, denigrează, calomniază, amenință, doar doar va speria pe cineva. Lumea a ridicat capul preț de o clipă și a înțeles rapid impostura. Omul este un procesoman, reclamă peste tot și, chiar dacă delațiunile îi sunt respinse, nu se lasă și o ia de la capăt. Astfel ajunge și la ANI, unde își toarnă colegi, prieteni de-a valma și apoi amenință ANI că își dă foc dacă nu-i rezolvă plângerile. Unii spun că a dat o tură și pe la ambasada americană, să reclame ANI, că nu se mișcă suficient de bine. Recunoașteți sindromul, el justițiarul, împotriva tuturor. ANI prinde momeala, cere voie de la împărăția sa și pornește cu ea. Cu zgomotele de rigoare. Dă decizii pe bandă rulantă. Oamenii se apără în justiție, circul continuă...

Nu știm dacă a fost incompatibil sau nu președintele radioului public, cel puțin până când nu apare motivarea instanței sau până când apare o hotărâre definitivă. Ceea ce știm însă este că radioul public funcționează bine, spre deosebire de TVR, și asta știu și milioanele de români care îl ascultă. Am verificat audiențele și acesta este adevărul! Zilnic, pentru 5 milioane de români, Radio România este sursă de inspirație, de informație și de cultură. Am căutat pe la partidele de la putere să aflăm dacă omul e membru de partid - nu este! Am citit raportul Radioului pe 2013 trimis la Parlament - radioul e pe profit! În timp ce TVR e în pragul falimentului, SRR are profit net de 1,2 milioane de euro. Cu toate manevrele subversive descrise mai sus, în acest serviciu public nu s-a mai înregistrat un conflict sindical de mai bine de doi ani. Concedieri ca la TVR nu au fost, salariile s-au plătit la timp, ba mai mult: au existat și creșteri salariale modeste. Am căutat și în CV-ul acestui om: a lucrat în mass media din domeniul privat douăzeci de ani și a condus companii pe cât de mari pe atât de profitabile!

Din toate aceste motive apar întrebări ce nu pot fi ocolite. Cui folosește tot acest scandal? E un atac politic împotriva cuiva? Au găsit unii o coadă de topor de pompier cu mintea slabă, pe care l-au aruncat în față cu mizeriile aferente? Are ANI vreo misiune aici? Umblă cineva cu momeli prin tribunale? Deranjează atât de mult faptul că o instituție de stat chiar funcționează? E omul ăsta vinovat sau doar plătește vreun preț în contul vreunui adversar politic al unor sforari consacrați? Vrea cineva să demoleze radioul public și să îl aducă la nivelul falimentarului TVR?

Sunt întrebări pe care nu poți să nu ți le pui la o privire atentă asupra subiectului. Așa cum se spune, adevărul iese întotdeauna la suprafață și oricât de târziu, vom afla și ce-i cu povestea asta urât mirositoare. Vom urmări în continuare subiectul, pentru că ni se pare profund revoltător cum unii atacă această instituție la vârf, fără să pară câtuși de puțin deranjați de faptul că aduc atingere unui serviciu public pus în slujba a milioane de români.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ