Cioloş: "Pregătim un pachet legislativ pentru salarizarea bugetarilor şi reforma administraţiei"

| 27 noi, 13:36

Dacian Cioloş a anunţat că Legea salarizării unice va face parte dintr-un pachet legislativ care va conţine şi reforma administraţiei, el precizând că ar fi dorit ca majorarea salariilor să fie făcută în funcţie de performanţe, nu prin creşteri uniforme, însă nu a vrut o dispută cu Parlamentul.

"Numai aşa am putea avea o coerenţă şi o credibilitate în procesul de reformă a administraţiei, pentru că un astfel de proces de reformă de administraţie trebuie să aibă nu numai susţinere politică-şi eu sper să avem după discuţiile pe care le-am avut cu partidele în perioada în care am avut consultările pentru votul în Parlament - dar trebuie să avem şi încrederea adminsitraţiei, cel puţin al acelei părţi din administraţie care vrea o predictibilitate de carieră şi care vrea să facă performanţă rămânând să lucreze în administraţie", a spus Cioloş.

Premierul a mai spus că măsura privind majorarea cu 10% a tuturor salariilor din sistemul bugetar nu rezolvă problema eficienţei administraţiei şi, personal, ar fi dorit o majorarea diferenţiată pe criterii de performanţă, însă nu a dorit să intre într-o dispută cu Parlamentul. "Eu aş fi preferat să aplicăm această mărire nu proporţional, ci cu o mărire a bugetului per total şi cu criterii pentru acordarea banilor în plus. Însă ar fi fost un efort foarte mare de energie", a declarat Cioloş.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ