Pompierii îl apără pe adjunctul ISU Bucureşti: În noaptea blestemată de la Colectiv pompierul Șchiopu salva vieți

| 27 noi, 20:56

Orlando Şchiopu, suspendat miercuri din funcţia de prim adjunct al ISU Bucureşti, alături de şeful instituţiei şi de adjunct, este apărat de colegii de la agendapompierului, care spun despre el că a salvat vieţi în incendiul de la Colectiv, ceea ce face de 23 de ani, pe teren.

Revista Pompierilor a publicat un articol menit să apere reputaţia pompierului Orlando Şchiopu, prim adjunctul ISU Bucureşti suspendat din funcţie miercuri.

"Șchiopu este pompier călit în flăcările nenumăratelor incendii la care a participat de-a lungul carierei de salvator. Cei care au avut ocazia să lucreze cu pompierii, știu că există printre ei oameni a căror mare dragoste este ”STINGEREA”. Ei, pompierul Șchiopu este unul dintre aceștia.

Puteți vedea în galeria de imagini clișee din viața de zi cu zi a lui Orlando Șchiopu. Deși comandant, ipostazele de ferchezuit în spatele unui birou nu îl caracterizează.

Citeşte şi:  Dacian Cioloş: Cer să fie demisă conducerea ISU Bucureşti-Ilfov. Nu mai au ce căuta în sistem

În noaptea blestemată de la Colectiv pompierul Șchiopu salva vieți. Pe fața lui se citesc îngrijorare, durere, milă, speranță. Se vede efortul supraomenesc și disperarea, dacă vreți, cu care încerca să salveze vieți. Se vorbea atunci de asistență psihologică pentru pompierii care au intervenit în acea noapte în iadul de la Colectiv. Probabil plimbările pe la DNA fac parte din oferta de sprijin psihologic.

Șchiopu este unul din eroii care au salvat vieți la Colectiv. Azi ”mare mincinos”. Șchiopu este unul din oamenii despre care premierul Cioloș afirmă că trebuiesc demiși și că dorește să se asigure că: ”nu se mai pot întoarce în sistem”. Despre ce vorbiți Domnule ministru? Un om care de 23(DOUĂZECI ȘI TREI) DE ANI salvează vieți și bunuri, care este 100% în slujba cetățeanului, care vine cu o valiză de intervenții și misiuni îndeplinite cu succes, nu are ce căuta în sistem? Aveți ceva să îi reproșați pe linie OPERATIVĂ? Sector în care își desfășoară activitatea de fapt și de drept? Sub impulsul momentului și al crizei mediatice, în încercarea de a arăta că reacționăm la sesizările presei ajungem să defăimăm oameni cu care ne-am mândrit în urmă cu o lună?

Cei care îl cunosc, îi cunosc activitatea și DEVOTAMENTUL cu care își exercită meseria, sunt și rămân mândri de POMPIERUL Orlando Șchiopu. Cred în el, și cred cu tărie că Arma Pompierilor are nevoie de mulți oameni ca el.", scrie Agendapompierului.

Şefii ISU Bucureşti-Ilfov - inspectorul şef colonel Mihai Mirel Guţă, prim-adjunctul locotenent colonel Orlando Schiopu şi adjunctul locotenent colonel Giani Aldoiu - au fost suspendaţi din funcţii, la aproape o lună de la tragedia din Colectiv, la ISU fiind făcute verificări privind faptul că nu a făcut controale la fabrica Pionierul şi la club, deşi ştia că va fi organizat un eveniment cu public numeros.

Mai mult de atât, Gazeta Sporturilor a publicat  un document care atestă clar că reprezentanţii ISU la toate nivelurile ştiau de funcţionarea clubului Colectiv.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ