Cioloş: România are responsabilitatea de a face din Delta Dunării un spaţiu de dezvoltare socio-economică şi de mediu

| 31 mar, 22:27

România are responsabilitatea de a face din Delta Dunării un spaţiu de dezvoltare socio-economică şi de mediu, a declarat premierul Dacian Cioloş la o întâlnire referitoare la Investiţia Teritorială Integrată Delta Dunării, care a avut loc joi la Palatul Victoria.

"Am considerat întotdeauna că, dincolo de protecţia asigurată la nivel internaţional, prin definirea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, noi, în România, avem o responsabilitate mare pentru a face din acel spaţiu, dincolo de rezervaţie, un spaţiu de dezvoltare care să respecte şi pe oamenii care locuiesc acolo, să respecte şi valorile naturale pe care le avem acolo şi să fie un spaţiu de dezvoltare socio-economică şi de mediu", a spus prim-ministrul. 

Acesta a adăugat că, încă de când era la Comisia Europeană, a urmărit cu atenţie proiectele referitoare la Delta Dunării şi felul în care în ultimii doi ani s-a lucrat la elaborarea unei Strategii de dezvoltare durabilă a Deltei. 

Cioloş a spus că dezbaterile trebuie să se finalizeze cu "un proiect de dezvoltare a Deltei care să permită oamenilor să rămână acolo, cei care doresc, să aibă din ce să trăiască, din punct de vedere economic". 

"Să dimensionăm proiectele în aşa fel încât să avem în vedere şi infrastructura de transport şi infrastructura socială şi de educaţie, dar şi fonduri, alocări financiare suficiente pentru partea de dezvoltare economică şi să gândim (...) o dezvoltare economică durabilă care să ţină cont de specificul Deltei, şi anume de faptul că trebuie să găsim soluţii care să permită şi conservarea resurselor naturale, dar şi conservarea unor tradiţii care şi-au demonstrat viabilitatea în cursul timpului", a susţinut premierul. 

Acordul de parteneriat semnat cu Comisia Europeană prevede implementarea unei investiţii teritoriale integrate ITI Delta Dunării, în baza unei strategii de dezvoltare elaborate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. 

În conformitate cu programele operaţionale aprobate pentru perioada 2014-2020, există o alocare indicativă de 1,1 miliarde de euro pentru ITI Delta Dunării. 

La discuţiile de la Palatul Victoria au mai participat vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, dar şi reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ