Ciucă: Prognoza de creştere economică a Băncii Mondiale confirmă trendul pozitiv al economiei româneşti

| 18 iul, 19:54

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că prognoza de creştere economică a Băncii Mondiale la o medie anuală de 5,2% pentru perioada 2022 - 2030 confirmă "trendul pozitiv" al economiei româneşti şi potenţialul de dezvoltare pe termen lung.

 

"Sunt caracteristicile unei economii sănătoase, ale unui progres bazat pe investiţii, ancorat în proiecte de reformă şi în obiective de perspectivă precum consolidarea statutului de membru al UE, al NATO şi aderarea la Organizaţia pentru Dezvoltare şi Cooperare Economică", a transmis Ciucă, luni, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului.
Şeful Executivului a adăugat că Guvernul şi-a asumat demararea unor reforme "ambiţioase", cu rezultate cuantificabile pe termen mediu şi lung.
"Reformele începute prin implementarea proiectului 'România Educată', extinderea digitalizării, pregătirea tranziţiei la economia verde, consolidarea fiscală sunt aşteptate de cetăţeni şi reprezintă argumente solide pentru a atrage noi proiecte de investiţii cu capital naţional şi străin. Împreună cu finanţările de peste 90 de miliarde de euro în următorii ani din fonduri europene, România va continua perspectivele de dezvoltare şi de recuperare a decalajelor faţă de statele europene", a menţionat prim-ministrul.
Potrivit acestuia, măsurile luate în primele luni de guvernare primesc "validări de etapă" atât din partea instituţiilor naţionale, cât şi a forurilor externe.
"Datele Institutului Naţional de Statistică indică o creştere economică de 5,2% în primul trimestru al acestui an, cât şi din partea Comisiei Europene, care a îmbunătăţit prognoza de creştere economică pentru acest an la 3,9%. Datele specialiştilor sunt o dovadă a încrederii în economia românească, precum şi a faptului că ne aflăm pe drumul corect în ceea ce priveşte politicile Guvernului de modernizare, dezvoltare şi îmbunătăţire a vieţii cetăţenilor", a susţinut Nicolae Ciucă.

 

Tag-uri: Nicolae Ciuca
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ