Codrin Ştefănescu: Deciziile Curţii Constituţionale devin tot mai controversate

| 29 oct, 2013

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, consideră că deciziile Curţii Constituţionale ale României devin tot mai controversat. Liderul social democrat a comentat cea mai recentă decizie a CCR, care a catalogat ordonanţa de urgenţă privind Codul insolvenţei  ca fiind neconstituţională.

"Deciziile Curţii Constituţionale devin tot mai controversate. Să anulezi o ordonanţă privind Codul insolvenţei într-un moment în care Guvernul încearcă să facă lumină în această zonă şi, în acelaşi timp, să-şi coreleze legislaţia cu cea europeană este cel puţin bizar. Dacă CCR a acţionat doar în sensul de a promova interesele anumitor grupuri de interese care se simţeau lovite de efectele acestei ordonanţe, atunci situaţia este foarte clară. Şi, dacă mă gândesc că în baza acestei ordonanţe privind Codul insolvenţei, care a fost amplu dezbătută cu patronatele şi cu mediul de afaceri şi a fost acceptată în mod larg de cei care îşi plătesc cu adevărat taxele şi impozitele către stat şi nu folosesc artificii financiare pentru a eluda legile, se află şi interesele unui anumit trust de presă care loveşte cu obstinaţie toate măsurile luate de Guvernul Ponta, atunci explicaţia e mult mai clară. Mai mult, trăiesc cu senzaţia că, undeva la Cotroceni, cineva se bucură de fiecare strâmbă sau de fiecare buturugă pusă în calea 'carului' numit 'Guvernarea României în interesul oamenilor'', a subliniat Codrin Ştefănescu, citat de Agerpres.

Curtea Constituţională României a decis că ordonanţa de urgenţă privind Codul insolvenţei este neconstituţională, fiind admisă sesizarea Avocatului Poporului.

CCR a constatat că a fost încălcat art. 115 alin 4 şi 6 din Constituţie, în sensul că nu se justifică urgenţa adoptării ordonanţei de urgenţă şi că Guvernul nu poate adopta ordonanţe care afectează regimul instituţiilor fundamentale ale statului. Efectele OUG vor fi suspendate la publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ