Codul Penal face victime în PDL, în încercarea lui Blaga de a se spăla pe mâini

| 17 dec, 2013

Vasile Blaga nu și-a pierdut însă cumpătul. I-a replicat tăios președintelui, și-a întărit criticile la adresa Codului penal și i-a băgat pe cei doi nefericiți lideri de grup în ședință, amenințând cu sancțiuni severe. Iar de aici încolo, lucrurile au decurs aproape ca în ședințele Partidului Comunist.

Hotărât lucru, formațiunii conduse de Vasile Blaga nu îi priește în opoziție. După ce au încasat înfrângeri usurătoare în alegerile locale şi parlamentare, democrat-liberalii de-abia au reușit să facă față presiunilor dezintegratoare ale lui Traian Băsescu care, după ce s-a despărțit în mod oficial de partidul pe care l-a înființat, a încercat să îl scoată efectiv de pe scena politică și să îl utilizeze ca materie primă pentru o nouă construcție politică.

Cât despre discursul de opoziție, acesta aproape că lipsește cu desăvârșire. În loc să ofere o alternativă la actuala guvernare, într-un an de zile PDL-știi nu au făcut decât figurație în Parlament. Singurele demersuri prin care au reușit să își manifeste opoziția au fost contestațiile artificiale depuse la CCR pe câteva proiecte de lege.

Și în cazul modificărilor aduse Codului Penal, formațiunea condusă de Vasile Blaga a procedat de o manieră similară. Nici bine nu apucase să se încheie sesiunea de vot, că democrat-liberalii s-au și repezit să conteste proiectul de lege la CCR.

Numai că, în cazul de față, demersul PDL a fost de-a dreptul ipocrit.  Și asta pentru că liderii de grup ai PDL atât de la Cameră, cât și de la Senat nu au contestat în niciun fel modul de lucru al Comisiei juridice care a aprobat modificările aduse Codului, atât de vehement criticat ulterior de către PDL. Mircea Toader, spre exemplu, a tăcut chitic atunci când proiectele de modificare au fost supuse aprobării Biroului Permanent al Camerei pentru a fi incluse pe ordinea de zi.

Chestiunea a fost  speculată copios de către președintele Băsescu, care, pe lângă comportamentul față de modificările la Codul penal, a plusat aducând în discuție și faptul că ambii lideri de grup au girat prin semnături, în numele PDL, proiectul Codului de conduită, prin care s-ar fi încercat îngrădirea atribuțiilor ANI cu privire la cercetarea parlamentarilor aflați în incompatibilitate.

Vasile Blaga nu și-a pierdut însă cumpătul. I-a replicat tăios președintelui, și-a întărit criticile la adresa Codului penal și i-a băgat pe cei doi nefericiți lideri de grup în ședință, amenințând cu sancțiuni severe. Iar de aici încolo, lucrurile au decurs aproape ca în ședințele Partidului Comunist.

Atât Cristian Rădulescu cât și Mircea Toader s-au supus presiunii conducerii. Așa că și-au scris cuminți demisiile, chipurile fiindcă ar fi afectat imaginea partidului. Iar Vasile Blaga a ieșit victorios să anunțe decapitarea celor doi, la pachet cu decizia de a-i suspenda timp de trei luni de zile pe parlamentarii partidului care au votat în favoarea modificărilor aduse Codului penal.

Dincolo însă de încercarea de a-i scoate țapi ispășitori pe cei doi lideri de grup, ceea ce rămâne din tot acest scandal este modul absolut incoerent în care PDL continuă să se comporte în Parlament și în afara lui. Iar aici este vorba în mod evident de o vină mai profundă, care nu poate fi în niciun fel imputată unor amărâți de lideri de grup, dar care este definitorie pentru lipsa de viziune a conducerii lui Vasile Blaga.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 dec, 2013
vali2801
Salutare !!!
Te-ai intrebat vreodata cati bani ai fi avut acum, daca ai fi fost platit cu 2,5 centi pentru fiecare email pe care l-ai primit? Cu Mail Direct - prima si singura platforma din Romania care foloseste Email Marketing-ul in mod legal - se intampla acest lucru. Inregistreaza-te si primesti 6 dolari la inregistrare si 2,5 centi pentru fiecare email pe care il primesti. Inca nu te-am convins? Primesti 10 centi pentru fiecare persoana inscrisa in echipa ta plus 10 % din castigul intregii tale echipe! Ce mai astepti? Hai in echipa mea! http://www.maildirect.ro/inregistrare/1b9eaadc2b825e2fc43a17583eba5864

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ