Comisia Europeană prezintă astăzi raportul pe Justiţie: Parlamentul, criticat pentru superimunitate

| 22 ian, 2014

Comisia Europeană prezintă miercuri raportul pe Justiţie pentru România şi Bulgaria. În draftul raportului ţara noastră este criticată în special pentru acţiunile politicienilor. Experţii CE au atras atenţia asupra modificărilor făcute Codului Penal, pe 10 decembrie, când parlmanetarii au dezincriminat conflictul de interese şi şi-au creat imunitate în faţa DNA şi ANI. Raportul arată că mediul politic opune rezistenţă luptei anticorupţie.

CE mai notează şi faptul că guvernul Ponta a utilizat un număr foarte mare de Ordonanţe de Urgenţă deşi nu în toate cazurile urgenţa se justifică.

Draftul raportului consultat de gândul arată că experţii europeni vor critica dur modificările privind Codul Penal privind introducerea superimunităţii pentru parlamentari şi dezincriminarea conflictelor de interese.

În concluziile draftului de raport se menţionează că există îngrijorările referitoare la independenţa sistemului judiciar rămân constante şi că există o rezistenţă la nivel politic şi administrativ privind măsurile anticorupţie. Viteza excesivă şi modul netransparent în care au fost votate amendamentele la Codul Penal în decembrie 2013 au fost văzute drept provocări fundamentale la adresa legislaţiei anticorupţie şi privind promovarea măsurilor de integritate. "Rămâne uluitor modul în care amendamentele la Codul Penal au fost adoptate în decembrie 2013", se mai arată în raport

Potrivit draftului, raportul laudă activitatea DNA, ANI şi a Curţii Supreme. În draftul raportului se analizează şi modul în care au fost făcute numirile la Curtea Supremă, Parchetul General şi DNA.

Citeşte şi: Valeriu Zgonea: Este necesar un dialog constant între Comisia Europeană şi Parlamentul României

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ