Consiliul Concurenţei a sancţionat trei companii din domeniul comercializării angro de carburanţi

| 25 ian, 14:22

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de aproximativ 3,7 milioane euro (16,9 milioane de lei) trei companii din domeniul comercializării angro de carburanţi pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale, a declarat, luni, preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu, într-o conferinţă de presă.

Companiile sancţionate sunt Tinmar Ind Bucureşti (15,2 milioane de lei), Planoil Bucureşti (1,3 milioane de lei) şi Planoil Industries Bucureşti (0,3 milioane de lei). 

În cadrul investigaţiei, Autoritatea de Concurenţă a constatat că cele trei companii au participat la o înţelegere anticoncurenţială, constând în fixarea preţurilor, discounturilor şi adaosurilor comerciale, împărţirea clienţilor şi a surselor de aprovizionare în activitatea de distribuţie angro de benzină şi motorină pe piaţa românească. Toate companiile sancţionate au recunoscut participarea la înţelegerea anticoncurenţială şi au beneficiat de o reducere a amenzii de 20%. 

"Nu există dovezi că ar fi fost implicate marile reţele de distribuţie a carburanţilor în astfel de înţelegeri, prin urmare ancheta a vizat doar piaţa angro a carburanţilor", a explicat Chiriţoiu. 

Conform Legii Concurenţei, sunt interzise orice înţelegeri între companii care denaturează concurenţa, în special cele prin care se stabilesc preţurile de vânzare sau cumpărare sau cele prin care se împart pieţele sau sursele de aprovizionare. 

Consiliul Concurenţei încurajează companiile implicate în acest tip de înţelegeri anticoncurenţiale să contacteze autoritatea de concurenţă, să îşi recunoască participarea la încălcare şi să furnizeze dovezi privind înţelegerea respectivă. Procedând astfel, companiile pot beneficia de reduceri substanţiale ale amenzilor în funcţie de momentul în care contactează autoritatea de concurenţă şi de valoarea informaţiilor furnizate, precizează reprezentanţii instituţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ