Daniel Constantin: Băsescu a făcut afacere bună cu terenul

| 21 noi, 2013

Ministrul Daniel Constantin a declarat, miercuri seară, că Traian Băsescu a făcut o afacere bună cu terenul din Călăraşi, dar este şi "puţină demoagogie" în orientarea acestuia către agricultură, el precizând că nu a vorbit despre legalitate sau ilegalitate legat de familia preşedintelui.

"Sigur, eu cred că s-a îndreptat către agricultură nu numai din motive de eficienţă economică, cred că e şi puţină demagogie aici, mai ales că zona de agricultură, în momentul în care a început să se dezvolte, de câţiva ani de zile, atrage şi din punct de vedere electoral. Dar pentru mine, ca ministru al Agriculturii, e o recunoaştere a faptului că în agricultură există viitor şi există un potenţial de dezvoltare de afaceri şi de creare a locurilor de muncă", a spus Daniel Constantin, potrivit Digi24.

Ministrul a vorbit şi despre comisia parlamentară de anchetă pe tema achiziţionării terenului de la Călăraşi de către familia Băsescu. El a subliniat că niciodată nu a vorbit de legalitate sau ilegalitate cu privire la Ioana Băsescu sau la preşedinte ca persoane fizice.

Ministrul Agriculturii a recunoscut că preşedintele a făcut o afacere bună şi a explicat că preţul terenului s-ar putea să fi fost mai mare pentru că este vorba de o suprafaţă întinsă, dar compactă, ceea ce e mai greu de găsit.

Totuşi, Daniel Constantin a evidenţiat două aspecte care ridică dubii şi care ţin de "meseria" sa. Primul ar fi legat de plata subvenţiilor către persoana care a avut în exploatare terenul înainte de a-l înstrăina. Acea persoană ar fi trebuit să facă dovada că îl exploatează până în decembrie, altfel trebuie să returneze banii. Al doilea aspect ţine de verificarea procedurii prin care s-a asigurat dreptul de preempţiune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ