Antonescu: Ponta nu m-a sunat şi nu am discutat despre comisia de anchetă pentru terenul lui Băsescu

| 20 noi, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu a fost sunat de premierul Victor Ponta şi nu a vorbit cu acesta despre comisia de anchetă pentru terenul lui Băsescu.

Chiar dacă şeful guvernului a spus că a vorbit la telefon cu Crin Antonescu, iar acesta a fost de acord cu demersul, liderul PNL susţine contrariul. Întrebat de gândul dacă a fost sunat de premier ieri şi a discutat despre subiectul comisiei, Antonescu a răspuns : "nu", fără a face alte comentarii.

Liderul deputaţilor liberali, George Scutaru, a susţinut astăzi că „până în prezent, nu există un acord al PNL pentru această comisie". În replică, preşedintele Camerei Deputaţilor, pesedistul Valeriu Zgonea, a spus că în biroul său au fost trei miniştri liberali - Marian Câmpeanu, Radu Stroe şi Daniel Chiţoiu - care nu au avut nicio obiecţie faţă de propunere.

„Până în prezent nu există un acord al PNL pentru această comisie. Suntem deschişi să discutăm acest subiect, dar această decizie poate fi luată doar în USL. În privinţa acordului, tot ce vorbesc vorbesc cu mandat politic, nu există un acord al PNL în acest moment”, a declarat Scutaru, într-o conferinţă de presă.

Întrebat despre convorbirea telefonică pe care premierul Victor Ponta a anunţat că a avut-o cu Crin Antonescu, în care preşedintele PNL şi-a dat acordul pentru constituirea comisiei de anchetă, liderul deputaţilor liberali a evitat un răspuns tranşant.

„Văd că deja căpătăm accente hamletiene, a fost sau a nu fost, nu e calitatea mea să comentez convorbirile, dacă au existat, dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Crin Antonescu”, a precizat el.

Întrebat dacă această evitare a liberalilor de a se implica, cel puţin până în acest moment, în comisia de anchetă, ar sugera o apropiere între PNL şi Traian Băsescu, George Scutaru a dat vina pe PSD, spunând că „alţii au coabitat”.

„Haideţi să nu speculăm, poziţia noastră a fost foarte clară. De multe lucruri am putea fi bănuiţi, dar nu de coabitare cu Traian Băsescu. Adresaţi întrebarea altcuiva, nu noi am semnat pactul de coabitare şi am stat în dialog cu preşedintele. Coabitarea este un atribut al altcuiva”, a mai spus liderul PNL.

Liberalii care au aprobat tacit

"La mine în birou a fost decizia luată, suntem într-o decizie politică. Niciunul dintre colegii care au fost de faţă nu au avut nicio obiecţie legată de iniţierea acestui draft, propus şi discutat în USL. Dacă niciunul nu ridică nicio obiecţie într-o echipă, atunci înseamnă că propunerea este acceptată în unanimitate. Liderii grupurilor parlamentare pun în aplicare deciziile care se iau în anumite structuri ale USL. Cea de ieri mi-a dat semnalul că există un acord în USL. Întrebaţi-i pe colegii mei de la PNL de ce s-au răzgândit de ieri până astăzi", a spus Zgonea.

Mai mult, preşedintele Camerei Deputaţilor s-a arătat deranjat de atitudinea liberalilor. "Mie personal îmi displace să luăm o decizie în echipă şi apoi cineva care face parte din acea echipă şi este informat de colegii săi face dup-aia o conferinţă de presă şi spune că nu ştie", a completat el.

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că a discutat cu liderii grupurilor parlamentare  PSD, PNL şi PC pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă în "cazul Călăraşi", deoarece comisia de la Senat are o altă misiune, respectiv analiza activităţii CEC Bank. Anunţul i-a luat prin surprindere pe liberali, liderul grupului deputaţilor PNL, George Scutaru declarând că nici măcar Crin Antonescu nu ştie despre această decizie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ