Antonescu s-a îmbolnăvit de spionită acută

| 21 noi, 2013

Practic, Crin Antonescu susţine cum că cercurile de putere politică din România ar fi controlate de către entităţi secrete, ceea ce într-o democraţie este extrem de grav.

În ultima vreme, apetitul lui Crin Antonescu de a lansa atacuri la adresa partenerilor săi din USL nu mai are, aparent, nicio limită. Liderul liberal face declaraţii din ce în ce mai iraţionale, atât din punctul de vedere al logicii, cât şi din punctul de vedere al temelor alese. Una este să-ţi critici partenerii de alianţă pentru un proiect sau altul, alta este să le aduci acuze nefondate şi, în acelaşi timp, extrem de grave. Se pare însă că pentru domnul Antonescu deja nu mai contează.

Din ciclul mesajelor jucăuşe exprimate de mai marele liberalilor, declaraţia de luni a copreşedintelui USL merită citată pe larg: „Eu, să nu-mi cereţi detalii, că eu chiar nu le am, eu cred că există presiuni şi din afara partidului, nu numai din interiorul partidului. Eu cred că există presiuni poate şi din zona unor oameni influenţi în servicii, cred. Nu acuz pe nimeni, până la urmă nu-i decât normal (...) Să candideze domnul Ponta, că aici nu se fac experimente (cu un alt candidat din partea PSD - n.r.). Domnul Ponta e un om care, fiind şi prim-ministru, arătând destule calităţi în această perioadă, e un candidat. Nu poţi lua aşa, pe oricine pe motiv că e partidul mare, că am văzut în 2009, un candidat destul de celebru”.

Dincolo de calitatea sa de lider al USL, Crin Antonescu este, graţie funcţiei de preşedinte al Senatului, al doilea om în stat. Nu ştiu la ce să ne aşteptăm de la un politician care face afirmaţii de o asemenea gravitate folosind repetat verbe precum „a crede”, dar în niciun caz nu pot să mă aştept la un comportament adecvat, dacă va ajunge vreodată la Cotroceni. Nu că actualul şef al statului român mi-ar inspira mai multă încredere, dar asta e o altă poveste. Practic, Crin Antonescu susţine cum că cercurile de putere politică din România ar fi controlate de către entităţi secrete, ceea ce într-o democraţie este extrem de grav şi totodată nociv pentru imaginea ţării în ochii partenerilor euroatlantici.

Sau poate că tocmai fiindcă este rejectat de aceşti parteneri, Crin îşi fabrică scenarii oculte prin care încearcă să-şi explice motivele pentru care nu este unul dintre personajele politice dezirabile în marile cancelarii occidentale. Şi atunci, într-unul din visele care îi însoţesc somnul de fumuseţe, şi-a imaginat că pe Ponta îl împing de la spate serviciile.

Parcă îl şi văd pe agentul CIA care îi şopteşteşte în ureche lui Ponta şi care, nu-i aşa, nu are cum să vrea binele României. Sau poate că vorbim despre o competiţie între “agenturili străine” prin care se încearcă manipularea unor factori de decizie din ţara noastră, caz în care Antonescu este extrem de întristat, deorece el ţine cu fostul KGB sovietic. Astfel, declaraţia liderului liberal pare luată dintr-un roman de spionaj extrem de prost, nu din discursul unui politician care vrea să acceadă la funcţia supremă din stat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 noi, 2013
cantautor
Culmea ziaristicii de catacomba...
Pe unde trece ,din cand in cand autorul,sa dea cu mopul...
Si de unde a luat si el o boala:"scenarita"..
Pe ce te bazezi cand afirmi :"caz în care Antonescu este extrem de întristat, deorece el ţine cu fostul KGB sovietic"
Cred ca te lovea o "mictiune"(preluare Pop),ai scris repede ceva,sa fie scris,ai dat enter si ai plecat ,sa mai faci inca o "treaba"...
Mica,mare dupa necesitatile tale...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ