Corina Creţu: Abandonul şcolar este una dintre cele mai îngrijorătoare probleme ale României

| 07 noi, 2014

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, consideră că abandonul şcolar este una dintre cele mai îngrijorătoare probleme ale României.

"Abandonul şcolar este una dintre cele mai îngrijorătoare probleme ale României şi care îngrijorează şi Comisia Europeană. Cred că nu vom spune niciodată suficient de des şi de tare cât de important este să oferim fiecărui copil şansa de a merge la şcoală. Sunt convinsă că România are resursele să-şi îndeplinească angajamentul ca până în 2020 rata abandonului şcolar să scadă la 11,3%. Este un indicator asupra căruia în general voi veghea cu precădere în toată Uniunea Europeană', a declarat Creţu vineri, într-o conferinţă de presă la sediul Ministerului Fondurilor Europene.

Citeşte şi: Corina Creţu va fi prezentă vineri la Bucureşti pentru lansarea Acordului de Parteneriat 2014 - 2020

Comisarul european a precizat că CE este orientată către cercetare şi dezvoltare iar pentru România este un subiect important pentru a opri exodul de creiere.

'Ştiţi foarte bine orientarea noastră către cercetare şi inovare şi cred că pentru România este un subiect important pentru a opri exodul de creiere dinspre România către ţări mai dezvoltate. Dumneavoastră (domnule Eugen Teodorovici - ministrul Fondurilor Europene - n.r.) v-aţi asumat deja o creştere a ratei de angajare de până la 70% şi cred că este foarte important să acordaţi atenţie acestor subiecte', a mai afirmat Corina Creţu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ