Corina Crețu: Mă aștept ca România să-și exprime opțiunea pro-europeană printr-o participare largă la vot

| 02 noi, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Comisarul european Corina Crețu a declarat că se așteaptă ca România să-și exprime opțiunea pro-europeană printr-o participare cât mai largă la vot la alegerile prezidențiale.

"Alegerea unui nou președinte este o oportunitate de a ne spune cuvântul în legătură cu viitorul pe care vrem să-l construim. Sper că fiecare dintre voi și-a făcut deja o opinie, a decis cu cine va vota. Sigur, democrația nu se reduce la vot, dar votul este instrumentul de bază al oricărei democrații. De aceea, mă aștept ca România să-și exprime opțiunea pro-europeană printr-o participare cât mai largă la vot. Eu însămi am să merg să votez duminică dimineață, înainte de a decola spre Bruxelles", a afirmat Corina Crețu.

Ea precizează că, în calitatea ei de comisar european, este pregătită să lucreze "cu toți cei care vor fi aleși de români să îi reprezinte în viitorii ani", așa cum va lucra, de altfel, cu "toți responsabilii guvernamentali ai țărilor membre ale UE".

Corina Crețu precizează în documentul citat că în viața ei de om politic începe "un nou capitol" și prin tot ceea ce urmează să facă vrea să dovedească că "românii sunt capabili să facă față exigențelor unor astfel de demnități și să contribuie la succesul procesului european".

Citeşte şi: REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. BEC: Aproape 1,2 milioane de români au ieşit la vot

Comisarul european este de părere că România trebuie să folosească "toate instrumentele și resursele existente la nivelul Uniunii, dar și pe cele aflate la îndemâna statelor membre, pentru a relansa creșterea economică și pentru a reduce inegalitățile dintre Estul și Vestul continentului".

"Așteptările cetățenilor europeni sunt foarte mari. Venim după o criză economică și socială care a lăsat răni adânci. Ele nu se pot vindeca peste noapte. Trebuie să folosim toate instrumentele și resursele existente la nivelul Uniunii, dar și pe cele aflate la îndemâna statelor membre, pentru a relansa creșterea economică și pentru a reduce inegalitățile dintre Estul și Vestul continentului. Pentru asta este nevoie de solidaritate, de muncă asiduă și mai ales de participare. Comisia Europeană nu poate de una singură să scoată pe nimeni din criză — fiecare dintre noi trebuie să pună umărul pentru a relansa economia europeană", a spus Corina Crețu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ