Comerţul online va cunoaşte o creştere de peste 150% pe fondul pandemiei de coronavirus

| 20 aug, 11:51

Schimbarea comportamentului de cumpărare provocat de măsurile de protejare împotriva coronavirusului va duce la o majorare cu 169% a comerţului online în perioada următoare, cea mai mare creştere urmând să apară de la utilizatori noi sau cei care alegeau această formă de achiziţie foarte rar.

Oamenii se tem să viziteze locuri publice în această perioadă și își fac griji atunci când se află în locuri aglomerate, inclusiv în transportul public. O tendință remarcată de la începutul pandemiei și care va continua și în viitor este achiziționarea de bunuri online. Tot mai mulți consumatori apelează la comerțul electronic și folosesc plata cu cardul, pe care o consideră mai sigură decât cea tradițională.

Se preconizează că achiziţiile online vor creşte cu 169%, cea mai mare creștere provenind de la utilizatori noi sau cei care achiziționau rar și din categorii care aveau o cotă mică de piață precum băcănia, potrivit unui studiu realizat de Accenture şi citat de Profit.ro.

Consumatorii sunt mai atenți ca niciodată la ceea ce cumpără și este o mentalitate care probabil va continua. Majoritatea (75%) limitează risipa alimentară, iar 67% cumpără mai mult sănătos în mod conștient. În ambele cazuri, este probabil ca 90% din aceste grupuri de consumatori să continue aceste obiceiuri. Totodată, 59% dintre consumatori fac cumpărături în magazine de cartier sau cumpără mai multe produse provenite din localitate, iar 84% intenționează să facă acest lucru pe termen lung.

Achiziția mărcilor locale și naționale a crescut (23% și, respectiv, 19%), iar motivele variază de la sprijinirea activă a magazinelor locale sau a produselor naționale până la a căuta produse autentice și artizanale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ