Crin Antonescu, copilul teribil al politicii românești, vrea să sugă la două țâțe

| 23 noi, 2013

Crin Antonescu, care nu cu mult timp în urmă îl ironiza pe Victor Ponta că reușește să se ”dedubleze”, ar vrea acum și la guvernare și în opoziție, totodată și sprijinit de ai lui Băsescu și perceput în continuare ca principalul adversar al președintelui căruia îi cere imperativ demisia. Simbolul latin al gemenilor care sug de la o lupoaică basculează în cazul său: Crin Antonescu singur ar vrea să sugă de la două țâțe.

Atacurile cele mai recente ale liderului liberal Crin Antonescu au fost referiri veninoase la senatorul social-democrat Ilie Sârbu pentru simplul motiv al relației de rudenie cu premierul Victor Ponta și care, în opinia sa, ar trebui să conducă comisia parlamentară în cazul scandalului ”Agricola Băsescu”, comisie pentru al cărei eșec ar trebui să-și asume răspunderea doar social-democrații.

Dar, în aceeași perioadă Antonescu care apare mai nou, cu predilecție, numai la televiziunile agreate ale președintelui Traian Băsescu, a mai emis câteva aroganțe notabile la adresa aliaților pe cale de a deveni, ireversibil, adversari. Poate, cea mai notabilă ar fi aceea când, în paralel cu ofensa PSD-partid sovietic, liderul liberal a afirmat sus și tare că PNL este cel care ţine PSD la guvernare:

”Asta n-am vrut să o spun: ușor, domnilor! Până una, alta noi îl ținem pe domnul Victor Ponta prim-ministru, deocamdată, și pe urmă să mă susțineți voi pe mine la președinție. Nu am spus-o ca să jignesc pe cineva, ci pentru faptul că el este primul responsabil în acest moment de mersul proiectului USL”, a afirmat Antonescu.

Pe urmă, a continuat în același registru, despre oameni influenți, cu legături în sfera serviciilor, care ar face presiuni asupra premierului Ponta pentru a candida din partea PSD la prezidențiale. În genere, presa dorește detalii când vii cu asemenea acuze. Ne îndoim că liderul liberal ar avea propriile servicii de informații, cel puțin evoluția sa politică din ultima perioadă indică că nu ar avea nici măcar o consiliere oarecare. Atunci de unde știe Antonescu ce presiuni se exercită (și de către cine) asupra premierului? S-a plâns Victor Ponta lui Antonescu în acest sens?

Tindem să credem că liberalul blufează și, așa cum marea majoritate a atacurilor sale survin demonstrativ parcă pe canalele de comunicare uzuale ale președintelui Băsescu, nici nu mai contează foarte tare ce spune Antonescu ci mai degrabă, unde spune.

Nu poți să fii cu steagul aroganței ridicat, cum îi ții tu ca Atlas pe toți social-democrații și pe premier la guvernare, când de fapt e invers. Efortul acestei guvernări numai o persoană foarte naivă ar putea să-l creadă purtat cu preponderență de liberali. Ce face de fapt Crin Antonescu sunt simple bezele către electoratul de dreapta, profund fracturat: celor care i-au votat până acum pe liberali, le flutură steagul demisiei cerute lui Băsescu. Celorlalți, susceptibili să voteze după cum le indică președintele încă în funcțiune, le face și lor cu ochiu, atunci când se pune de-a curmezișul comisiilor parlamentare cerute de conservatori și social-democrați în cazul amestecului lui Ghețea în afacerile de familie ale lui Traian Băsescu. Ceea ce, până la urmă, este ridicol. Liderul liberal cere imperativ demisia președintelui Băsescu, în timp ce este servit cu o cafeluță și o apă plată aproape în fiecare zi în platourile de filmare ale unor televiziuni portocalii până în măduva oaselor.

Crin Antonescu, care nu cu mult timp în urmă îl ironiza pe Victor Ponta că reușește să se ”dedubleze”, ar vrea acum și la guvernare și în opoziție, totodată și sprijinit de ai lui Băsescu și perceput în continuare ca principalul adversar al președintelui căruia îi cere imperativ demisia. Simbolul latin al gemenilor care sug de la o lupoaică basculează în cazul său: Crin Antonescu singur ar vrea să sugă de la două țâțe.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 noi, 2013
Teos42
Cred ca pina la urma va avea surpriza sa fie intarcat de PSD !
23 noi, 2013
rad_de_prosti
tu in schimb o sugi de la ghita
hai pa ma onanimule, suge-o la alta masa
23 noi, 2013
criss
rad de un portocaliu PDL!
si tu Sugi de la Oancea de la B1 si de la Invidiosul mincinosul de Gusa de la realitatea Tv!!ce penibil a devenit si Gusa si Rares Bogdan!!rares bogdan e un prefacut -cica -vai Nu e bine ce se intampla-dar lui i se Rupe -el vrea impreuna cu GuSa sa fie rau in tara!!prefacuti ,invidiosi ofticati !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ