Pentru Antonescu ţinta este PSD, nu afacerile imobiliare dubioase ale familiei Băsescu

| 26 noi, 2013

Pentru un actor politic care în vara lui 2012 era în linia întâi a suspendării lui Traian Băsescu, atitudinea actuală a lui Crin Antonescu, prin care a lăsat impresia că îl protejează pe şeful statului, este în mod evident curioasă şi ridică semne de întrebare fireşti din partea aliaţilor din USL.

După ce a tergiversat răspunsul pe tema înfiinţării unei comisii parlamentare de anchetă în cazul achiziţiei terenului agricol din judeţul Călăraşi de către familia Băsescu, Crin Antonescu a anunţat, finalmente, că aprobă demersul. Pentru un actor politic care în vara lui 2012 era în linia întâi a suspendării lui Traian Băsescu, atitudinea actuală prin care a lăsat impresia că îl protejează pe şeful statului este în mod evident curioasă şi ridică semne de întrebare fireşti din partea aliaţilor din USL.

„Am luat decizia, suntem favorabili formării comisiei. Am discutat în principiu și numele colegilor care vor face parte din ea. Decizia efectivă va fi luată la grupurile parlamentare, dar, ca decizie politică, participăm la formarea comisiei. Suntem pentru. Vom discuta cu colegii din PSD și celelalte grupuri parlamentare. La noi vor fi probabil mandatați de grupurile parlamentare domnii deputați Cupșa (Ioan Cupșa – n.r.) și Dobrinescu (Traian Dobrinescu – n.r.) și domnul senator Dobra (Dorin-Mircea Dobra – n.r.)”, a declarat liderul PNL, Crin Antonescu. De asemenea, Crin Antonescu a declarat că își menține propunerea ca Ilie Sârbu să fie preşedintele comisiei. „Da, dar nu vreau să se interpreteze ca o presiune a mea asupra PSD. Partidul Social Democrat decide, eu am făcut propunerea și, din punctul meu de vedere, rămâne cea mai bună formulă, dar nu decid eu”, a explicat preşedintele liberal.

În altă ordine de idei, Crin Antonescu a reluat retorica privind înfiinţarea comisiei de acolo de unde o lăsase la finalul săptămânii trecute, trimiţând săgeţi otrăvite în direcţia social-democraţilor. Liderul PNL nu a adus niciun moment în discuţie neregulile semnalate în presă pe acest subiect, oportunitatea comisiei sau responsabilitatea ei în a clarifica modul în care a fost achiziţionat terenul din judeţul Călăraşi de către familia Băsescu. În schimb, şi-a continuat schimbul de replici de la distanţa cu partenerii social-democraţi din USL.

Ceea ce arată, în definitiv, că şeful liberalilor a girat înfiinţarea comisiei doar formal. Ţinta reală a lui Crin Antonescu rămâne tot PSD, partid pe umerii căruia a plasat răspunderea în ceea ce priveşte rezultatele anchetei ce va fi derulată. Este o formă de derobare prin care Crin Antonescu vizează, de fapt, două obiective – îi oferă un scut de protecţie imagologică lui Traian Băsescu şi acţionează în aceeaşi logică a actorului politic cu discurs de opoziţie în interiorul puterii, abordare pe care liberalul a consacrat-o în ultimele săptămâni.

Desemnarea în comisiei a unor parlamentari PNL anonimi susţine practic teza dezinteresului liderului PNL în cazul “Călăraşi” care nu doreşte ca partidul pe care îl conduce să fie asociat cu viitoarea anchetă a comisiei parlamentare. Atitudinea contrastează puternic cu solicitările aceluiaşi Crin Antonescu adresate PSD, prin care cerea ca şefia comisiei să fie preluată de un nume cu greutate al formaţiunii social-democrate.

Cu certitudine, Crin Antonescu dă curs unei strategii electorale care nu-i poate aduce decât dezavantaje pe termen mediu şi lung. A lovi constant în partenerii de alianţă nu-ţi creează imaginea unui actor politic constructiv şi, prin urmare, nici profilul unui prezidenţial diferit de modelul conflictual perpetuat de Traian Băsescu. Ceea ce înseamnă că este tot mai probabil ca prezidenţiabilul Antonescu, dacă va ajunge la Cotroceni, să fie un continuator al modelului Băsescu, şi nu alternativa pe care o aşteaptă românii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 noi, 2013
DDDDD
Chestia cu protejarea este trasa de par
Antonescu NU il protejeaza pe Basescu. Asta este trasa rau de tot de par.

Antonescu se protejeaza pe sine, de mizeria unui scandal in care Basescu are mari sanse sa iasa invingator.
Cu siguranta ca totul este semnat curat si elegant de catre Base & Co, si ca Antonescu a mirosit ca nu are de ce sa se lege la cap cu un scandal nou pe care el sa-l gireze.

O sa iasa din nou Base sa zica: pai ma anchetati pe mine cand voi furati ca nenorocitii?

Iar asta cu "a lovi constant in parteneri" este din nou trasa de par.
Pai domnule, astia din PSD sunt niste tarani neghiobi si fac numai marsavii enorme,, care miros urat de la departare. Iti trebuie doar putin bun simt sa mirosi prostia PSD si atacurile nenorocite pe car ele fac de 2 ani de zile in tara asta.

In momentul asta PSD a adoptat aceleasi practici de executare si exterminare ale partidului comunist roman !!!
26 noi, 2013
szaba
Aiurit
Cred si cred multi oameni din Romania ca acest Crin e dus cu leoca , sau mai bine zis e lovit cu leoca .
El mereu e nehotarat in gandire , nu are o certitudine clara in ceeace spune .
26 noi, 2013
cantautor
desi excede comentariul,nu ma pot abtine:
faina exprimarea cu certitudinea clara..
scuze
26 noi, 2013
cantautor
cred ca Anonescu,parlamentar de o eternitate,a sesizat ridicolul absolut al efectelor juridice ale tuturor comisiilor constituite de-a lungul timpului...
adica concluzii multe,discutii multe,efecte nule.
in final,doar justitia decide si nu concluziile politice...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ