Crin Antonescu și-a pierdut încrederea și se teme de Iohannis

| 31 mai, 2014

S-a dus unitatea de monolit din perioada în care Crin Antonescu era profund interesat de cariera și ambițiile lui Klaus Iohannis, iar acesta din urmă avea toată înțelegerea dinlume vis-a-vis de hachițele și ascunzișurile liderului liberal...

Sătul, poate, de repetatele rânduri în care a fost folosit ca pion într-un joc cu reguli insuficient explicate sau poate pur și simplu nervos, Klaus Iohannis l-a cam lăsat cu ochii în soare pe Antonescu, imediat după ce s-au întrezărit rezultatele dezastruoase ale PNL.

Este greu de spus dacă din prudență l-a lăsat sibianul singur pe demisionarul Crin Antonescu, pentru a nu se trezi târât într-o asumare ”colectivă” de răspundere, sau poate a intuit ridicolul total al situației în care cei doi puneau până acum țara la cale pe niște procente care s-au dovedit iluzorii...

Cert este că demisia vicepreședintelui l-a luat cu certitudine prin surprindere pe Antonescu, care a și declarat că demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL a fost "o pană", mai bine zis că nu era prevăzută în lungul șir de sforării și intrigi planificatede președintele PNL – așa cum s-a aflat – cu aproape un an în urmă. Mutarea lui Iohannis l-a speriat pe Antonescu, conform propriei declarații, care acum se mândrește că şi-a revenit, ba chiar profită de scuza nesperată ridicată la fileu de edilul sibian: chipurile din acest motiv nu face onorabilul pas în spate, așteptat de tot partidul, pentru că nu mai are cine să asigure succesiunea în partid...

"Demisia lui Klaus Iohannis a fost o pană, ca să spunem aşa (...) m-a îngrijorat un pic. Uite, acum îi înţeleg mai bine pe cei din afară, nu le plac lucrurile neprevăzute.Nu le plac nici americanilor, nici occidentalilor. (...) A fost un lucru dramatic, sigur, Klaus Iohannis nu a spus nici că pleacă din partid, nici că nu mai candidează, nici că iese dintr-un proiect politic. Dar în principiu lucrurile acestea se pregătesc. De ce? Pentru că nu demisionezi de undeva de la o instituţie unde lucrezi tu şi pleci acasă. Demisionezi într-un context în care – deci noi şi acum în campania de europarlamentare am vorbit de tandemul Antonescu - Iohannis - de un proiect care poată şi numele lui. Sigur că ulterior m-am liniştit, pentru că mi-am dat seama că a fost un şoc, o nemulţumire în raport cu evaluarea de către Klaus Iohannis într-un anumit fel a unui rezultat care altfel era bun", a detaliat Antonescu.

Să remarcăm totuși că atitudinea lui este destul de diferită de simpla surprindere sau chiar frustrarea șefului luat pe nepusă masă de subaltern. Da, sigur, Iohannis s-a dovedit în ultimă înstanță că nu este chiar un Boc, cum nici Antonescu nu reușește să-l copieze în întregime pe Traian Băsescu.

Dar individualismele edilului de Sibiu, importat cu dispensă în partidul în care Tăriceanu nu are voie să candideze, îl sperie clar pe Antonescu care așteaptă înfrigurat în anticamera unui congres la care va dori să-i pună pielea pe băț o mare parte din partidul aflat în rebeliune. Dacă Iohannis în loc să fie un Boc supus alege să fie un Blaga șantajist și periculos? Dacă-i ia partidul? Acestea sunt întrebările și îngrijorările care transpar din discursul prin care liderul liberal se scuză acuzându-se.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 mai, 2014
gica
I l-a luat deja....si l-a trimis la odihna langa soata aia desteapta si agresiva ...pt care in 2014 socialistii europeni sant rosii....iar liberalii ,in care ocupa un loc sellect sant...de stanga .....ea fiind ..pe dreapta basista ,mai nou....; iar alegeam un gunoi ca presedinte ,guraliv si infatuat dar ...lenes si fara idei pt romani ...niciodata nu-l auzeai vorbind despre romanii care l-au votat ,crezandu-i vorbele ...ci mereu partidul ,eu ,liberalii ...ca ti-era sila de ce dadea din el si gasca de fitoase botoxate ,pline de tupeu si orgolii de tate ....!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ