Crin Antonescu și răzgândirea de duminică noaptea

| 10 sep, 2013

Domnul Antonescu pare să o fi luat pe urmele ilustrului său predecesor în ale PNL, Călin Popescu Tăriceanu, și pe ale celui căruia ar vrea să ii succeadă la Cotroceni, respectiv Traian Băsescu. Liderul de astăzi al liberalilor pare să fi fost și el intoxicat cu virusul ”răzgândelii”.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat ieri că poziția sa ”fermă” este aceea de a respinge proiectul de la Roșia Montana, ulterior PNL luând o decizie în consecință. Toată lumea a tratat momentul ca și cum președintele PNL ar fi stat câteva zile bune, ar fi analizat proiectul, și a luat o decizie în cunoștință de cauză și în acord cu dorința protestatarilor anti-Roșia Montana. Eroare.

Domnul Antonescu pare să o fi luat pe urmele ilustrului său predecesor în ale PNL, Călin Popescu Tăriceanu, și pe ale celui căruia ar vrea să ii succeadă la Cotroceni, respectiv Traian Băsescu. Liderul de astăzi al liberalilor pare să fi fost și el intoxicat cu virusul ”răzgândelii”.

La finalul Delegației Permanente a PNL, din 30 august, Crin Antonescu afirma cu subiect și predicat că proiectul trebuie supus analizei Parlamentului, ba chiar se exprima ca un susținător al proiectului.

”In ce ne priveste pe noi, cei din PNL, am spus intotdeauna ca exploatarea resurselor este binevenita, atata vreme cat este rentabila sub aspect economic pe durata lunga si cata vreme se  mentine in respectarea conditiilor de mediu intr-o Europa civilizata, a secolului in care traim si cu exigentele pe care le avem cu totii”, afirma atunci Antonescu.

Aceeași poziție era exprimată de liderul PNL nu mai devreme de acum câteva zile, pe 5 septembrie, când se și se lăuda că a făcut ”propunerea de a constitui o comisie specială în Parlament, care să analizeze acest proiect pentru că aici s-ar putea deschide dezbateriAsta ar asigura  transparenţă pentru ca cei care decid, toţi parlamentarii, să cunoască foarte bine poziţia, interesele tuturor”.

Mai mult, președintele PNL a militat chiar duminică seara pe 8 septembrie, la Digi 24, pentru discutarea în Parlament a proiectului și pentru vot nominal pe acesta.

Luni, 9 septembrie președintele PNL ne anunță că are, ”deși discuțiile din Parlament nici nu au început (!), un punct de vedere ferm și definitiv conturat în legătură cu proiectul Roșia Montană. (..) Cred că proiectul exploatării la Roșia Montană nu poate fi susținut. Proiectul fie ar trebui retras, ceea ce probabil nu este cazul, de vreme ce Guvernul l-a trimis, fie cred că trebuie respins. Și consider acest lucru, am ajuns la această concluzie, nu din motive tehnice, nu pentru că acest proiect nu ar avea șansa de a fi eventual fezabil sau util (!!!)”.
Fracturile de logica din mintea lui Crin Antonescu au atins apogeul chiar în conferința de presă în care anunța că se opune proiectului. După anunțul năucitor, Antonescu susținea, nici mai mult nici mai puțin, că dezbaterile în Parlament pot continua:  Eu nu pot împiedica constituirea unei comisii parlamentare și, de altfel, faptul că eu am această poziție nu atrage după sine consecința logică a suspendării discuțiilor în Parlament.” Parcă tocmai Antonescu era cel care propusese comisia, iar acum se făcea că nu e treaba sa.

Ce s-a întâmplat duminică noaptea doar Crin Antonescu ar putea să ne spună pentru a înțelege și a accepta ieșirea sa de ieri dimineață, o ieșire prin care și-a pus major în dificultate partenerii de guvernare și Guvernul. Să fi fost oamenii din stradă, să fi fost frica de gura Danei Grecu, să fi fost disperarea că PNL și el însuși sunt pe tobogan în sondaje? Nu știm, dar așteptăm să ne spună. Și noi, și oamenii din Roșia Montana, care își văd iarăși irosite speranțele de a avea un trai decent, pentru că un politician a visat urât noaptea.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 sep, 2013
crin
rosia
Nu s-a intamplat nimic in mintea lui Crin, voi sunteti cei ce nu puteti urmari afirmatiile si tot voi faceti legaturi ce nu exista;
11 sep, 2013
cantautor
"Decizia corecta era sa lasam Parlamentul sa aiba o dezbatere pe subiectul Rosia Montana", a declarat, in deschiderea sedintei de Guvern de miercuri, premierul Victor Ponta, adaugand ca are respect "pentru oamenii care protesteaza pasnic".
Pai lasati-l dragilor,aveti majoritatea...........
Aveti 70%,aveti 7,4 mil in spate,dati-i drumul,analizati,decideti,legiferati....
11 sep, 2013
om cinstit
democratic
de ce nu o democratie directa? Doar micii si mustarul? Preferabil cianura pe pita daca tot avem un tva redus?
11 sep, 2013
Mihai
razgandirea lui Antonescu
Este simplu de ce s-a razgandit, pana duminica seara, in zilele anterioare au fost 2-3.000 protestatari, dar duminica seara era de fapt intalnirea principala din Piata Universitatii, iar Antonescu era atunci la interviuri la televiziuni . Pana luni, a aflat de amploarea manifestatiei si intr-adevar erau multi manifestanti (au fost peste 10.000 din imaginile luate de sus). Acei 10.000 iesiti in strada sunt vointa a peste un milion de romani, poate cateva milioane. Daca vrea sa ajunga presedinte, Antonescu nu are cum sa ignore pe cei care se opun proiectului canadienilor. Declaratiile lui Antonescu impotriva proiectului Rosia Montana si impotriva referendumului lui Oprescu sunt singurele declaratii normale si logice pe care le-a facut in ultimii 2 ani.
11 sep, 2013
om cinstit
crin
si bun si rau, mai bine spus inexact. De ce va erijati in judecatori pentru spusele unui om pe care l-ati ascultat din cand in cand?
10 sep, 2013
Recuperamdatorii
Recuperamdatorii
Recuperam in conditii legale, datorii pe care le aveti de incasat de la firme,persoane,actiuni FNI etc.Informatii la mobil 0722728192,tel/fax 0230257760,www.recuperamdatorii.ro
10 sep, 2013
MARIA
CA LA NOI LA NIMENI !
"CFR Călători dă 35 de milioane de euro pe motorină, prin negociere fără publicare . Managerul privat al CFR Călători, Valentin Dorobanțu, a dispus achiziționarea prin "negociere fără publicare" de motorină în valoare de peste 35.000.000 de euro, de la o firmă din Măgurele-Ilfov. Cantitatea se ridică la cel puțin 26.000 de tone. Instalarea de către Relu Fenechiu ca manager privat a lui Valentin Dorobanțu în fruntea companiei CFR Călători a coincis cu demararea campaniei de achiziții exorbitante de bunuri și servicii prin metoda ocolirii cadrului legal..."

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ