Crin Antonescu pune iar placa cu Ponta la Cotroceni

Crin Antonescu apare iar ca un partener politic nerecunoscător, care promovează un limbaj politic duplicitar. Prezent duminică la Focșani, liderul PNL a ținut un discurs în fața celor peste 450 de delegați liberali care au ales noua conducere a PNL Vrancea.

Ceea ce a debutat ca un discurs pro domo, pentru unitatea în cadrul USL și pericolul de ceda manipulărilor adversarilor săi politici, a lăsat loc ulterior în discurs acelorași dubii pe care Crin Antonescu le expune periodic. Pentru prima oară liderul PNL spune public că nu știe dacă va mai fi susținut de PSD la prezidențiale.

Discursul liberalului pesemne că pare peste poate de frustrant premierului Victor Ponta care, într-un efort argumentativ susținut, a dezmințit mereu în fel și chip speculațiile care îl plasau ca oponent al liderului liberal în cursa prezidențială. Singurele ocazii, pe care Crin Antonescu ar fi trebuit să le ia ca atare și să le ignore, au fost cele în care diversele sale erori de pilotaj au dat apă la moară numeroșilor săi adversari, dintre care unii sunt chiar în tabăra social-democraților.

Mai alarmante pe de altă parte sunt sondajele de opinie referitoare la intenția de vot, estimări care îl plasează constant pe Crin Antonescu pe poziții codașe și mult în urma premierului. Dar acestea sunt simple instrumente abstracte, nu sunt nici cerute nici constrângătoare pentru liderul social-democraților. Singurul contract valabil, subliniat în repetate rânduri de către Victor Ponta se referă la susținerea candidatului liberal la prezidențiale, atât timp cât USL există și conform contractului politic care stă la baza acesteia. Ori, cel puțin din această perspectivă merită subliniat că dintre cei doi lideri, nu liberalul Crin Antonescu pare să fie cel care a făcut cele mai mari eforturi pentru ca uniunea să supraviețuiască perioadelor de criză. Admițând ceea ce sugerează periodic Crin Antonescu și anume că premierul Ponta ar avea o agendă prezidențială nedeclarată, lucrurile ar fi putut evolua mult mai simplu, fiind suficient ca Victor Ponta să folosească unul din numeroasele pretexte oferite de Crin Antonescu pentru a rupe alianța și a-și anunța candidatura sa sau a altui social-democrat.

Ulterior, aflat în Polonia, Crin Antonescu a întărit prin declarațiile sale ceea ce părea doar o senzație dezagreabilă sau un simplu accident în discursul de la Focșani. Răspunzând la o întrebare provocatoare din partea presei, liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu exclude o candidatură a lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, situaţie în care "nu se mai poate vorbi de USL". Aceasta declarație este o eroare tragică și o revenire la starea conflictuală abia stinsă din USL, provocată de declarațiile dezordonate ale liberalilor. Crin Antonescu reușește să dovedească prin acest expozeu că nu are nevoie nici de declarațiile lui Sorin Roșca Stănescu, nici de cele ale lui Daniel Barbu și în general de declarațiile orgolioase ale celorlalți liberali pentru a reuși periodic să-l provoace pe partenerul său de alianță politică, Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ