Cristian Tudor Popescu o ATENŢIONEAZĂ pe Simona Halep! Să nu citeşti articol

| 21 feb, 13:41

Cristian Tudor Popescu, pasionat şi comentator de tenis, o atenţionează în cel mai recent editorial al său pe Simona Halep să nu citească presa, inclusiv articolul celebrului editorialist.

"„Halep e terminată!” Sub acest titlu din Gândul, găsiţi o trimitere la un „articol” din Prosport, alcătuit din insultele „fanilor” de pe Twitter la adresa numărului 4 mondial WTA, românca Simona Halep. Nu e primul de acest fel – cretinetzii şi netanderthalii se pare că trebuie excitaţi, tremură pipota în ei de plăcere când îşi văd publicate dejecţiile", scrie CTP.

Citeşte şi: VICTORIE pentru Simona Halep! S-a calificat în finala turneului de la Dubai


După meciul cu Makarova au făcut-o impostoare, beneficiară de „bulan”, „păpuşă” ridiculizată de rusoaică. Au considerat neglijabil un mic amănunt: Simona a câştigat acel meci, pe muchie de cuţit, la o minge, dar l-a câştigat, nu l-a pierdut. Stimaţi lătrăi, care pricepeţi din tenis cât râma din beton, diferenţa dintre marii campioni, ceea ce Simona deja este, şi restul jucătorilor o fac meciurile în care nu joacă foarte bine, dar reuşesc să învingă cumva şi să meargă mai departe în turneu. De multe ori, astfel de meciuri, câştigate chinuit, la mare luptă, sunt adevărate rachete de propulsie psihică.

Triplul campion la Roland Garros, brazilianul Gustavo Kuerten, după meciuri lungi, câştigate cu greu în tururile 2 şi 3, întrebat de ziariştii care îi cântau prohodul ce e cu el, a răspuns: „Abia acum încep să cred că voi câştiga turneul”. Ceea ce a şi făcut.

Dacă pierzi meciurile „urâte”, meciurile bune pe care le-ai putea face în tururile următoare rămân virtualităţi, iar tu un pe veci talentat pierzător de tur 3.

Citeşte şi:  Cristian Tudor Popescu, despre meciul pe muchie de cuțit al lui Halep: O văd în stare să câștige turneul

Cu Caroline Wozniacki, Simona a făcut un meci al greşelilor. Ambele s-au blocat  într-un joc de regularitate de pe fundul terenului, cu rare iniţiative de atac, în aşteptarea erorii celeilalte. Lucidă şi stabilă psihic, Simona a simţit, în ciuda primului set pierdut, că daneza nu e în zi bună şi că poate fi învinsă la procentaj, forţând-o să greşească şi nu căutând cu orice preţ lovituri ofensive câştigătoare. A trimis cât mai multe mingi dincolo de fileu,  foarte angajată mental – icnea aproape la fiecare lovitură, ceea ce nu face în mod obişnuit.

Excelentă atitudine tactică cu care a lăsat-o pe Caroline să se spulbere 2-12, într-un meci deloc frumos, dar eficient.

Şi uite-aşa, „păpuşa trasă şi împinsă pe sfori” a ajuns în finala puternicului turneu Premier 5 de la Dubai. Petra Kvitova (4), Caroline Wozniacki (5), Ana Ivanovic (6), Agniezka Radwanska (8), Ekaterina Makarova (9), Venus Williams (11), Flavia Pennetta (14), Garbine Muguruza au căzut, mai mult sau mai puţin glorios, pe drum.

Mă întreb ce vor mai debita cretinetzii dacă Simona îşi păstrează starea psihică foarte bună şi o struneşte pe tânăra şi nărăvaşa Pliskova...

Oricum, rămân la sfatul pe care mi-am îngăduit să i-l dau Simonei mai de  mult: să nu citească presa, mai ales cea românească. Nici măcar acest articol.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ