Cristian Tudor Popescu, despre meciul pe muchie de cuțit al lui Halep: O văd în stare să câștige turneul

| 19 feb, 23:13

Cristian Tudor Popescu, fan recunoscut al sportului alb, a comentat cel mai recent meci al Simonei Halep, care s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Dubai, după ce a învins-o pe rusoaica Ekaterina Makarova în trei seturi, cu 6-3, 1-6, 7-5.

"Victorie imensă pentru Simona în fața Ekaterinei Makarova, care îi putea deveni o adevărată Nemesis dacă o învingea și acum, după usturătoarea înfrângere de la Australian Open. De a finala Cincinnatti Open cu Sharapova, Simona ori a câștigat clar, ori a pierdut clar tot ce a jucat - sfertul de la Dubai fost primul meci pe muchie de cuțit. Ca joc, Simona a fost oscilantă, alternând momentele de luciditate și precizie, cu greșeli neforțate, în special cu forehandul în lung de linie și duble greșeli (am numărat 7) în momente importante. Din nou a scos capul vechea ei slăbiciune pe serviciul 2", scrie Cristian Tudor Popescu.

Citeşte şi:  Victorie DRAMATICĂ pentru Simona Halep. Românca s-a calificat în semifinale la Dubai

Ceea ce a salvat-o a fost psihicul, în sfârșit stabil, cum nu l-a mai avut de prin primăvara trecută. În setul decisiv a avut 5-3 și serviciul. Din acel moment a pierdut 9 puncte, reușind să mai câștige doar unul. La 5-5 m-am temut că se prăbușește. A apărut însă privirea aceea rece și concentrată care m-a făcut s-o numesc Mangusta prin august 2013.

Makarova s-a agățat înspăimântător, a respins 5 mingi de meci, și iarăși mi-a fost frică. Dar Simona a rămas calmă, adunată, a reușit, spre deosebire de meciul pierdut în fața Garbinei Muguruza la Galați, să digere rapid atât propriile ratări, cât și loviturile de excepție ale Makarovei.

N-a fost un meci mare, a fost un meci important. Atât de important prin propulsia psihică pe care i-o poate imprima Simonei, încât o văd în stare să câștige turneul, chiar dacă o așteptă în semifinală Caroline Wozniacki și în finală, din nou, Muguruza...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ