Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a Campionatului Mondial de Handbal

| 21 dec, 08:47

România şi Norvegia au câştigat uşor finala mică, respectiv finala mare de la Campionatul Mondial de Handbal Feminin din Danemarca. Cele două naţionale au învins fără drept de apel Polonia şi Olanda, întărind convingerea că adevărata finală a fost confruntarea directă România-Norvegia din semifinale. Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a campionatului mondial.

România a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial de Handbal Feminin din Danemarca, după ce a întrecut Polonia în finala mică, cu scorul de 31-22.

România a ratat finala mare, după ce a fost învinsă în semifinale de Norvegia, cu 35-33 (17-14, 27-27), după prelungiri.

Internaționala română Cristina Neagu şi-a confirmat statutul de cea mai bună jucătoare a lumii, fiind desemnată cea mai bună jucătoare a competiției, a anunțat Federația Internațională de Handbal (IHF) pe site-ul său oficial.

Neagu, care și-a adjudecat și titlul de golgheteră a competiției, face parte și din echipa ideală a turneului, drept cel mai bun inter stânga, alături de extrema stânga Valentina Ardean-Elisei.

De asemenea, centrul Eliza Buceschi face parte din cea mai bună echipă de tineret.

Citeşte şi: MECI ANTOLOGIC! România s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de Handbal

Superlativele Mondialului danez: 
All-Star Team 
portar: Tess Wester (Olanda) 
extremă dreapta: Jovanka Radicevic (Muntenegru) 
inter dreapta: Nora Mork (Norvegia) 
centru: Stine Oftedal (Norvegia) 
pivot: Heidi Loke (Norvegia) 
inter stânga: Cristina Neagu (România) 
extremă stânga: Valentina Ardean Elisei (România)

Cea mai bună jucătoare (Most Valuable Player): Cristina Neagu (România)

Rookies/Cele mai bune tinere jucătoare (maximum 22 de ani) 
portar: Laura Glaser (Franța) 
extremă stânga: Livia Veranes (Cuba) 
inter stânga: Anne Mette Hansen (Danemarca) 
centru: Eliza Buceschi (România) 
inter dreapta: Monika Kobylinska (Polonia) 
extremă dreapta: Ana Viahereva (Rusia) 
pivot: Ru Qiao (China)

Echipa Norvegiei a câștigat ediția 2015 a Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca, duminică, la Herning, după ce a învins în finală formația Olandei, cu scorul de 31-23 (20-9). Naționala feminină a României a cucerit medaliile de bronz, după ce a învins Polonia cu scorul de 31-22 (15-8), în finala mică a competiției.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 dec, 11:11
SIBNET
mesaj
Fetele noastre “ de bronz “ au demonstrat din nou ca, atunci cand joaca aproape de valoarea lor, sunt greu de invins. In realitate, ele se afla pe primul loc mondial, la egalitate cu nationala Norvegiei. Viitorul arata bine.
In alta ordine de idei, sellectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ