Update: Călin Nistor a primit avizul CSM pentru a fi procuror șef adjunct la DNA

| 23 mai, 2013

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat pozitiv, joi, propunerea ministrului Justiţiei de numire a lui Călin Nistor în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Călin Nistor şi-a prezentat proiectul de management astăzi, de la ora 8:00, şi apoi a răspuns întrebărilor membrilor Secţiei pentru procurori a CSM.

"În urma analizării proiectului de management prezentat, precum şi audierii candidatului, în temeiul art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 republicată cu modificările şi completările ulterioare, cu unanimitate de voturi, Secţia pentru procurori a decis acordarea avizului pozitiv. Hotărârea Secţiei pentru procurori a CSM va fi motivată şi transmisă Ministerului Justiţiei în intervalul de timp imediat următor", se arată în comunicatul CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii va trimite vineri Ministerului Justiţiei avizul pentru Călin Nistor.

Procurorul Călin Nistor a asigurat interimatul la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie din 11 martie până în 15 mai, când funcţia a fost preluată de Laura Codruţa Kovesi.

Călin Nistor a fost propus pe 26 aprilie de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, pentru funcţia de procuror şef adjunct al DNA.

La formularea propunerii a fost avut în vedere faptul că procurorul  Călin Nistor a lucrat neîntrerupt în cadrul DNA începând din anul 2006, dobândind o experienţă semnificativă atât în ceea ce priveşte urmărirea penală, cât şi activitatea managerială.

''Având în vedere calitatea actuală, de procuror şef al DNA, Călin Nistor  cunoaşte problematica acestei structuri, astfel încât numirea sa în funcţie ar fi de natură să asigure şi continuitatea în activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie'', susţinea în 26 aprilie Ministerul Justiţiei.

Potrivit dispoziţiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Stil managerial autoritar-participativ

În proiectul de management, Călin Nistor afirmă că reforma sistemului judiciar implică nu numai restructurarea instituţională, prin crearea cadrului legislativ adecvat, ci şi reformarea mentalităţilor care stau la baza funcţionării unui sistem - o nouă politică managerială.

El subliniază că priorităţile funcţiei de procuror şef adjunct nu pot fi altele decât priorităţile viitoarei echipe de conducere a DNA şi au ca punct de plecare evaluarea realistă a situaţiei actuale.

Călin Nistor  precizează că stilul managerial pe care l-a agreat şi pe care îl propune este cel autoritar-participativ, ţinând cont de particularităţile personalului din subordine cu referire la comportament, pregătire profesională, vârsta acestuia, corelate cu obiectivele stabilite.

Procurorul susţine că va urmări optimizarea întregii activităţi prin dinamizarea şi diversificarea investigaţiilor în cauzele de mare corupţie, cazurile de fraude în achiziţii publice, spălare de bani şi infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale comunităţilor europene, recuperarea pagubelor produse prin infracţiuni, analiza periodică a duratei şi a cauzelor de întârziere în soluţionarea proceselor, formularea de propuneri, observaţii sau comentarii asupra unor proiecte legislative de interes în ceea ce priveşte MCV, cum ar fi cele referitoare la texte de incriminare privind achiziţiile publice la procedura şi metodologia de monitorizare a Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012-2015.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ