Cu spatele la oglindă: noua metodă de slăbit

| 09 apr, 2014

Este de necrezut cât de inventive pot fi femeile atunci când este vorba despre scăderea în greutate, diete şi meniuri minune.

În ciuda faptului că toate experienţele de până acum au demonstrat faptul că drumul cel mai lung este şi cel mai sigur şi că doar o alimentaţie echilibrată şi practicarea unui sport reprezintă soluţia pentru un corp suplu, dar şi pentru un organism sănătos, reprezentantele sexului femininse simt datoare în continuare să caute noi şi noi scurtături. 

Noua modă, lansată în Statele Unite, a plecat de la un redactor de frumuseţe, Autumn Whitefiled Madrano, în vârstă de 36 de ani, atât de obsedată de imaginea sa, încât a hotărât să facă un experiment şi timp de o lună să nu se mai uite în oglindă, dar nici în vitrinele magazinelor sau în alte suprafeţe reflectorizante.

Singura concesie a facut-o în favoarea unei oglinzi foarte mici pe care o folosea la machiajul ochilor. După această lună în care a rezistat ca o eroină în faţa tentaţiei de a-şi admira reflexiile, Autumn a declarat: “Am fost surprinsă cât de repede am încetat să îmi fac griji pentru felul în care arătam şi mă gândeam că dacă mie nu îmi pasă, nici celorlalţi din jur nu le pasă, ceea ce este, de fapt, adevărat”.

După acest succes, Autumn a dat “reţeta” mai departe şi şi-a programat câte o astfel de “cură” anual.

Pentru a contrazice ideea că evitarea oglinzilor ajuta la împăcarea cu propria imagine şi la creştereacapitalului de stimă de sine, psihologul Phillippa Diedrichs este de părere că această forma de terapie nu este decât un alt mod în care ducem mai departe obsesia pentru propria imagine.

“Atunci când lucrăm cu oameni care întampină probleme în acceptarea propriului corp, noi încurajăm tehnica expunerii în oglindă tocmai pentru a-i face pe aceştia să se împace cu imaginea lor şi pentru a fi mai puţin critici cu propria persoană”, declară aceasta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ