Cum a ajuns politica să fie confiscată de fantomele de la Societatea Timișoara

| 11 noi, 2014

Puțini știu în prezent că deturnarea PNL, ultima formațiune politică istorică românească, se execută după regulile nescrise ale unui scenariu secret care s-a aplicat cândva și Societății Timișoara.

Nu multă lume cunoaște cum a ajuns Societatea Timișoara, ce propunea societății legea lustrației și primul rudiment de descentralizare administrativă și al cărei patron spiritual era chiar seniorul țărănist Corneliu Coposu să se împuțineze cu anii, autodevorându-se și compromițându-și rând pe rând membrii cei mai importanți. Cert este că după ce i-a azvârlit peste bord pe Doru Braia, Mona Muscă sau pictorul Mihai Olteanu, societatea s-a descotorisit și de regizorul Sorin Ilieșiu, transformându-se în umbra caricaturală a ceea ce fusese cândva. În prezent Societatea Timișoara este un zombie politic, o organizație fantomatică care s-a delcarat susţinătoarea PDL şi a preşedintelui Traian Băsescu, dând scandaloase comunicate de presă împotriva demiterii preşedintelui Băsescu. În sediul Societăţii Timişoara s-au perindat tot felul de personaje băsiste nefrecventabile, ca Monica Macovei, care avea biroul europarlamentar și participa la plata întregii chirii a spaţiului sau Mihai Răzvan Ungureanu, despre care vicepreşedintele Societăţii Timişoara, Daniel Vighi declara: ”Cât despre Ungureanu, acesta a fost manager, nu spion. A primit un salariu pentru asta”. Azi Societatea este, cum spuneam, doar o colecție de fantome politice și extrem de departe de ce spunea Dumitru Ganţ, fost lider ţărănist şi fost membru al Societăţii Timişoara, pe care a fost nevoit s-o părăsească ”din cauza unor divergenţe de opinie”: ”...Societatea Timişoara era o forţă a societăţii civile şi care avea puterea să adune zeci de mii de oameni la manifestaţii publice”

Preocupată de ”problema” votului defectuos în diaspora – a se citi: cel mai comod pretext pentru ca ACL să tulbure apele și să conteste o înfrângere iminentă – Societatea Timișoara și-a demonstrat incapacitatea organizatorică de curând, când la protestul acesteia, anunțat cu surle și trâmbițe pe rețele de socializare, la Timișoara s-au adunat vreo 20 de persoane. Acest detaliu nu-i împiedică pe cei rămași în cadrul Societății să se declare îngrijorați de victoria previzibilă a liderului PSD, Victor Ponta. În comunicatul panicard al Societății Timișoara se ” atrage atenția opiniei publică că P S D riscă unitatea României prin campania electorală deșănțată împotriva candidatului Klaus Iohannis”

Cum s-ar putea spune, timișorenii cu pricina deși sunt puțini, sunt consecvenți și încă capabili să execute ordinele pe unitate și să percuteze la schimbarea ”comandantului” Băsescu cu ”generalul Iohannis... În plus, un fragment din comunicatul fantomaticilor dovedește că Societatea Timișoara a pierdut multe, dar nu și un bizar simț al umorului, căci afurisindu-l de zor pe Victor Ponta s-au cam lăsat furați de peisaj și au scăpat și următoarea frază: ”Se dovedește din nou demagogia crasă a politicii lui Victor Ponta, care a promis că va fi un președinte care unește românii. Ne exprimăm public îngrijorarea pentru ceea ce se va întâmpla cu unitatea României în cazul în care un asemenea om lipsit de repere morale și de minime scrupule va ajunge în fruntea țării”.

Ca să fie, deci clar. Cei care-l sprijină necondiționat pe Iohannis, prietenul lui Laszlo Tokes și al lui Szilagy Zsolt, se arată deopotrivă îngrijorați de ”unitatea României”, amenințată desigur, cum altfel, de Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 noi, 2014
eugen
Plictisit in timpul liber? Scarbit de politica? Vrei sa castigi bani cinstit? Iti place sa lucrezi pe computer?Te invitam sa lucrezi ca operator online, nu este nici un joc piramidal, nu este MLM, putem pune la dispozitie si dovada platii,pierde-ti timpul liber cu folos!
Pentru detalii, trimiteti textul ”INFO” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ