Cum se raportează artiştii la campania electorală - azi, Tudor Chirilă

| 11 noi, 2014

Tudor Chirilă a trecut de mult de vârsta la care imaginea de rebel fără cauză mai putea fi credibilă. În schimb, el acum și-a găsit o cauză, de această dată cu o puternică tentă politică.

Așa cum este normal, și în campania prezidențială în care ne aflăm mai multe persoane publice și-au declarat public opinia față de principalii candidați rămași în cursă. Însă dacă ne uităm la modul în care sunt construite mesajele venite din rândul susținătorilor lui Victor Ponta și Klaus Iohannis vedem o diferență fundamentală, dată de stilul acestora. Dacă cei care îl susțin pe actualul premier folosesc în general un ton pozitiv, esența fiind de ce ei vor vota cu Victor Ponta, liderii de opinie din zona dreptei utilizează un mesaj negativ prin care explică de ce actualul premier nu trebuie să ajungă la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: Veste neaşteptată! Tudor Chirilă va deveni TĂTIC

Un exemplu în acest sens este și mesajul pe care artistul Tudor Chirilă l-a transmis recent, în care se vorbește despre cum: „Campania jegoasă a PSD trebuie anihilată altfel ne vom trezi în întunericul care se va aşeza după ce acest individ imoral şi amoral numit Victor Ponta ar ieşi preşedinte. Trebuie să ieşim la vot împotriva acestui flagel numit PSD. Acest moment dramatic pe care îl trăim are ceva din claritatea epică a unui basm. Forţele Răului şi Întunericului Moral trebuie spulberate. O putem face doar prin vot. Ieşiţi la vot şi va rog scoateţi-va prietenii la vot. Este ceasul al doisprezecelea.”

Un prim lucru care se poate spune despre acestă poziție publică este cât de ciudată pare ea, având în vedere că de câțiva ani personajul pare să fi intrat în pământ. De fapt, în afară de câteva apariții sporadice în ziarele tip tabloid, în emisiunile Tv asemănătoare ca stil și al unor postări siropoase de pe blog-ul personal, Tudor Chirilă a cam fost absent din spațiul public românesc.

Probabil că acum el se bazează pe gloria trecută, uitând că nu mai impresionează pe nimeni și că legiunile de fane din anii ’90 și de pe la începutul anilor 2000 s-au maturizat și au trecut de o simplă infatuare adolescentină. De asemenea, domnul Chirilă a trecut de mult de vârsta la care imaginea de rebel fără cauză mai putea fi credibilă. În schimb, el acum și-a găsit o cauză, de această dată cu o puternică tentă politică.

Și ar mai fi ceva legat de acest personaj de altfel ciudat, nefiind pentru prima dată când numele său apare într-o campanie electorală. Pentru cei care își amintesc, în 2009 Tudor Chirilă era dat ca exemplu în timpul confruntării electorale de la Cluj de Crin Antonescu, care spera ca astfel să mai stoarcă ceva voturi din rândul tinerilor.

Citeşte şi: Guvernul a dat liber studenţilor vineri şi luni. UPDATE

În afară de câteva albume dintre care niciunul nu este meritul său persoanal, despre aroganța proprie fără limite și câteva zvonuri privind consumul excesiv de alcool presărat cu alte substanțe mai mult sau mai puțin legale, despre Tudor Chirilă nu prea se mai poate spune altceva. În schimb, el se prezintă ca un mare guru pentru tineri și, întâmplător, vorbește despre o campanie electorală ca despre o bătălie epică între bine și rău în care acesta din din urmă trebuie înfrând cu orice preț, uitând că în realitate el nu mai are nicio relevanță și că nu există niciun fel de element care să îl plaseze pe el în postura de instanță morală superioară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ