Încurcatele căi ale adopțiilor în care a fost implicat Iohannis

| 11 noi, 2014

În loc să aducă informații complete și convingătoare despre soarta copiilor adoptați, Klaus Iohannis a declarat vag doar că aceștia sunt bine și că va veni cu acte pentru a dovedi afirmațiile.

Dintre toți candidații care s-au înscris în cursa pentru Cotroceni, Klaus Iohannis a fost de departe cel mai controversat personaj, în ciuda încercărilor lui de a se înconjura de o aură de seriozitate și integritate. Numele candidatului ACL a fost implicat în mai multe scanadaluri ce au privit acordarea unor contracte preferențiate anturajului său, retrocedarea unor imobile în centrul vechi al municipiului Sibiu sau modul în care a dobândit cele șase case.

În perioada în care Klaus Iohannis era doar primar al Sibiului și nu intrase în politica mare existau unele informații cu privire la implicarea acestuia într-o rețea de traficanți de carne vie. Pentru a face lumină în acest caz, mass-media națională a furnizat noi informații cu privire la rolul pe care l-a avut Klaus Iohannis în calitate de intermediar al adopției a trei copii în anii 90.

Citeşte şi: Iohannis, singura șansă a lui Băsescu să scape de dosarele penale

Contactată de jurnaliști, mătușa din partea tatălui a celor trei copii, Mioara Iliuț, a declarat că actualul președinte al PNL ar fi intermediat adopția pentru niște persoane din Canada. Mioara Iliuț a declarat că la câțiva ani de la adopție a încercat să dea de copii, trimițând scrisori în Canada sau către instituțiile din țară, dar nu a primit niciun răspuns. Femeia a încercat inclusiv să afle de la Klaus Iohannis ce s-a întâmplat cu nepoții săi, însă liberalul nu numai că nu i-a oferit lămuriri, dar a și amenințat-o. „Ajutaţi-mă! De 24 de ani îi caut întruna pe copii! Domnul Iohannis era foarte şmecher, ştia să te ia, vorbea foarte frumos, că o să o ducă bine. Voia să o amăgească pe maică-mea, bunica copiilor. Că mama altfel nu îi dădea”, a declarat mătușa copiiilor adoptați.

La câteva zile de la interviul luat Mioarei Iliuț, mătușa copiilor din partea tatălui, Ana Susan, și-a făcut apariția în fața presei și a oferit o cu totul altă perspectivă asupra acestui caz. Potrivit femeii, Klaus Iohannis a avut un rol neimportant în cazul de adopție, însoțind-o doar pe soția acestuia, care a jucat rolul de translator. Ana Susan a precizat că respectivii copii trăiesc în Canada și că sunt fericiți alături de familia adoptivă. Ba mai mult, mătușa copiiilor adoptați a declarat că nepoții săi nu doresc să își divulge identitatea.

Citeşte şi: Ce plan au Elena Udrea, Traian Băsescu și Emil Boc pentru următoarele alegeri

După aceste declarații aparent contradictorii, cazul devine și mai complex decât părea la început, iar singurul în măsură să aducă lămuririle necesare și să făcă lumină în acest caz este Klaus Iohannis. Numai că, în loc să aducă informații complete și convingătoare despre soarta copiilor adoptați, candidatul ACL a declarat vag doar că aceștia sunt bine și că va veni cu acte pentru a dovedi afirmațiile.

Altfel spus, cu toate că românii așteaptă în mod firesc lămuriri, dat fiind că implicarea în cazul controversat de adopție al celor trei copii ridică mari semne de întrebare cu privire la integritatea candidatului ACL, liderul liberal a preferat să amâne momentul clarificării acestei situații ce îl pune într-o poziție dificilă. În loc să fie transparent pentru a face lămuririle necesare cu privire la acest subiect, Klaus Iohannis a preferat să se eschiveze, ceea ce este de natură să amplifice semnele de întrebare legate de acest caz.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ