Discursul anti-corupţie al lui Klaus Iohannis se opreşte la colegul de partid Tudor Chiuariu

| 11 noi, 2014

În loc să încerce cel puțin să ascundă sub preș situația apărută în jurul lui Tudor Chiuariu, Klaus Iohannis a reușit să facă o nouă gafă, de această dat luni seară în timpul așa zisei dezbateri la care a participat în studiourile Realitatea Tv.

Se pare că oricât ar încerca să le evite, gafele și greșelile se țin scai de Klaus Iohannis, liderul ACL dovedind cât de slab și neexperimentat este ca politician. Un exemplu în acest sens este modul în care candidatul ACL s-a raportat de situația în care se află un parlamentar din partidul pe care îl conduce. Săptămâna trecută, liderul PNL a declarat că senatorul Tudor Chiuariu ar trebui să plece din PNL, după ce judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv în ianuarie pe fostul ministru al Justiţiei în dosarul Poşta Română la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de 6 ani sub supraveghere. „În cazul lui Tudor Chiuariu, cred că un pas înţelept din partea domniei sale ar fi să plece din PNL”, a spus atunci Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre parlamentarul condamnat Tudor Chiuariu: Nu puteam să-i retrag sprijinul politic

Mai interesant a fost răspunsul dat de Chiuariu, care la câteva ore după declarația liderului PNL, ce s-a dorit  a fi una tranșantă, a replicat următoarele: „Eu nu am niciun motiv să plec din PNL. Dacă dl Iohannis sau altcineva dorește să aibă o dezbatere despre hotărâre, decizie sau caz, îi invit cu mare drag. Sunt mulți care șușotesc, dar nimeni nu are curajul să vină la astfel de dezbatere. Eu îi aștept cu drag. În rest, despre ce vorbim? O hotărâre nedreaptă, care nici astăzi nu este motivată. Avem o primă hotărâre care în recurs a fost reîntoarsă, fără să existe probe, în disprețul legii”.

Schimbul de replici a demonstrat atunci că, dincolo de a fi un om împins în față de un partid rămas după europarlamentare fără lider, Klaus Iohannis nu conduce în realitate PNL-ul. Dacă deținea într-adevăr frâiele conducerii PNL, atunci președintele liberal putea să îl excludă din partid direct pe fostul ministru al Justiției, fără să se mai roage de acesta și să fie refuzat în mod public de acesta.

Însă, în loc să încerce cel puțin să ascundă sub preș situația apărută în jurul lui Tudor Chiuariu, Klaus Iohannis a reușit să facă o nouă gafă, de această dat luni seară în timpul așa zisei dezbateri la care a participat în studiourile Realitatea Tv. Acolo, candidatul ACL a încercat să se explice, declarând plin de convingere că „l-am sunat pe colegul meu Chiuariu si i-am spus acest lucru: după părerea mea ar face bine să se retragă din Partidul Național Liberal. Este optiunea lui dacă se retrage sau nu. Nu puteam să îi retragem sprijinul politic”, a declarat Iohannis la Realitatea TV.

Citeşte şi: Semnalul lui Crin către PNL: Iohannis v-a vândut lui Băsescu

Cu alte cuvinte liderului unei formațiuni politice care dorește să ajungă și președintele statului nu doar că se roagă de un parlamentar de-al său condamnat definitiv să își dea demisia din partid, dar continuă să apere modul complet greșit în care a gestionat întreaga situație. Scandalul Chiuariu nu este deloc ceva nou în spațiul public și Klaus Iohannis avea ocazia să dea dovadă că, dincolo de discursul pe care îl practică, este capabil să ia o hotărâre decisivă și să meargă până la capăt cu ea. Cât despre discursul anti-corupție pe care l-a tot utilizat în ultima vreme, comportamentul lui Klaus Iohannis în ceea ce îl privește pe Tudor Chiuariu dovedește că în spatele cuvintelor frumoase spuse de liderul PNL nu se află nimic.

Schimbul de replici și explicațiile date de Iohannis în cazul fostului ministru sunt reprezentative pentru cât de slab va fi Iohannis în eventualitatea în care va ajunge președinte. În fond, dacă nu își poate impune punctul de vedere în față unui condamnat din partidul pe care îl conduce, este greu de crezut că dacă va ajunge la Cotroceni domnul Iohannis va interacționa într-un mod demn cu alți șefi de state.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 noi, 2014
violeta
Oferte de lucru absolut serioase! Tot mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! Oferim pe loc contract legal! Primele castiguri au fost acordate! Avem dovada platii! NU e joc piramidal si NU e MLM! Lucrati comod, 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Daca doriti detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ