Decizie neaşteptată a PNŢCD. Au decis pe cine vor susţine în turul II

| 11 noi, 2014

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. PNTCD a luat o decizie neasteptata privind sustinerea pe care ar putea sa o acorde unuia dintre cei doi candidati in turul II al alegerilor prezidentiale. Desi aliatul lor, PMP, a indemnat la un vot anti-Ponta, PNTCD a anuntat marti ca nu va sustine niciunul dintre cei doi candidati.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 TURUL II. "Comitetul National de Conducere al Partidului National Taranesc Crestin si Democrat a hotarat sa nu sustina niciunul dintre candidatii la presedintia Romaniei intrati in turul II, domnii Victor Ponta si Klaus Iohannis.

Aceasta este o situatie fara precedent pentru partidul etalon al democratiei in Romania, care a luat aceasta decizie pentru a avertiza intreaga societate asupra pericolelor la care este expusa in viitor. PNTCD indeamna membrii si simpatizantii sai ca in turul doi al alegerilor prezidentiale sa se prezinte la vot si sa anuleze buletinul de vot, scriind pe acesta: "Refuz!" sau "Monarhie Constitutionala!"

Redăm comunicatul partidului integral:

Privind poziţia PNŢCD pentru turul al II-lea al Alegerilor Prezidenţiale din 16.11.2014.

Comitetul Naţional de Conducere al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat a hotărât să nu susţină niciunul dintre candidaţii la preşedinţia României intraţi în turul doi, d-nii Victor Ponta şi Klaus Iohannis.

Aceasta este o situaţie fără precedent pentru partidul etalon al democraţiei în România, care a luat această decizie pentru a avertiza întreaga societate asupra pericolelor la care este expusă în viitor.

PNŢCD îndeamnă membrii şi simpatizanţii săi ca în turul doi al alegerilor prezidenţiale să se prezinte la vot şi să anuleze buletinul de vot, scriind pe acesta: 'Refuz!' sau 'Monarhie Constituţională!'

Această decizie a fost luata din următoarele motive:

1. PNŢCD este singurul partid din România care nu a făcut alianţe cu PSD din 1990 până în prezent. Faptul că PSD s-a aşezat în afara jocului democratic, refuzând să-şi asume trecutul şi să se modernizeze, în acord cu nevoile statului, a adus mari prejudicii dezvoltării democratice a României.

Imediat după evenimentele din 1989, PNŢCD şi PSD s-au aşezat pe poziţii clare de incompatibilitate. Trecerea timpului a dovedit că liderii PNŢCD, refondatori ai partidului, Corneliu Coposu şi Ion Raţiu, au promovat liniile directoare benefice pentru dezvoltarea României, fiind câştigătorii morali, în concurenţă cu reprezentanţii foştilor comunişti, responsabili pentru situaţia actuală dezastruoasă a ţării.

Starea de incompatibilitate nu a fost depăşită. Astfel încât, PNŢCD nu poate acorda votul său niciunui candidat la preşedinţia României din partea PSD.

Declaraţia d-lui Victor Ponta, că este de acord cu organizarea unui referendum constituţional asupra formei de guvernământ, făcută în campanie, nu este credibilă.

Mai mult decât atât, PNŢCD nu va fi de acord cu organizarea unui referendum constituţional de către dl. Victor Ponta! Un asemenea referendum nu poate fi organizat decât în condiţiile şi cu participarea PNŢCD, a organizaţiilor monarhiste, a partidelor politice, indiferent de opţiune şi a întregii societăţi civile, pentru binele ţării.

2. PNŢCD nu susţine candidatura d-lui Klaus Iohannis, în principal, din următoarele motive:

- Dl. Klaus Iohannis şi partidul pe care îl reprezintă au participat la acţiuni de subminare a statului de drept în 2012, calificate de înalţi oficiali europeni ca lovitură de stat. Dl. Klaus Iohannis a refuzat să se delimiteze de aceste acţiuni. Poziţia sa de refuz şi de cauţionare a evenimentelor din 2012 este incompatibilă cu funcţia prezidenţială.

Citeşte şi: Semnalul lui Crin către PNL: Iohannis v-a vândut lui Băsescu

- Dl. Klaus Iohannis a făcut demersuri nemijlocite şi şi-a asumat faptul că Forumul Democratic German din România, să devină continuatorul legal al Grupului Etnic German, organizaţie nazistă, împotriva tratatelor de după al doilea război mondial, la care România este parte.

Această organizaţie a fost dizolvată şi interzisă în baza acestor tratate, iar bunurile sale confiscate, printr-un Decret al Regelui Mihai. Dincolo de suspiciunile fraudării actului de justiţie, dl. Klaus Iohannis se află într-o incompatibilitate de neînlăturat pentru a deveni Preşedintele României.

Este un candidat şantajabil, care nu poate reprezenta interesele României în lumea democratică. Liderii democraţiilor consolidate nu vor accepta niciodată un Preşedinte de stat cu un trecut legat, chiar şi indirect, de organizaţii naziste şi anti-semite.

- Dl. Klaus Iohannis se face responsabil, de asemenea, prin gesturi nepotrivite, de crearea unui sentiment de neîncredere şi teamă în inimile multor români, că nu ar garanta unitatea şi integritatea teritorială a României. Mulţumirile aduse d-lor Laszlo Tokes şi Szilagyi Zsolt pentru susţinere, când aceştia şi-au motivat susţinerea invocând calitatea de minoritar al comunităţii germane a d-lui Klaus Iohannis, pentru atingerea obiectivelor politice secesioniste declarate, sunt inacceptabile.

Sădirea sentimentului de neîncredere în inimile românilor cu privire la salvgardarea unităţii naţionale, este un lucru de o gravitate excepţională, care nu poate fi înlăturat. PNŢCD, partidul care a realizat Marea Unire din 1918, făuritor de istorie, nu va cauţiona niciodată atitudini şovăielnice la adresa suveranităţii statului, iar dl. Klaus Iohannis este incompatibil în mod flagrant cu suprema magistratură în stat, preşedinţia României.

- Dl. Klaus Iohannis a respins cerinţa noastră de convocare a unui referendum care să hotărască forma de guvernământ, fără o consultare prealabilă cu PNŢCD şi cu asociaţiile pro-monarhiste. PNŢCD consideră această atitudine un afront la adresa monarhiştilor, pentru care forma de guvernământ actuală nu este legitimă.

Un referendum constituţional, care să fie pregătit într-o perioadă rezonabilă, până în 2018, cu informarea corectă a opiniei publice şi participarea tuturor actorilor politici şi ai societăţii civile, la care să fie invitaţi monarhiştii şi republicanii deopotrivă, pentru legitimarea statului, face parte din obiectivele centrale ale PNŢCD.

PNŢCD are datoria morală şi istorică de a pune în operă testamentul politic al refondatorilor partidului după 1990, Corneliu Coposu şi Ion Raţiu, singurul proiect de ţară care poate scoate România din criza morală profundă în care se află.

Ultimul sondaj Avangarde arată că Victor Ponta ar primi votul a 54 % dintre cei intervievaţi iar contracandidatul său, Klaus Iohanis, 46 de procente.

Citeşte şi: Pe ce voturi se bazează Klaus Iohannis pentru a-l învinge pe Victor Ponta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

21 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 noi, 2014
oana
De doi bani ruginiti
buna!
Pavelescu e posibil sa fie un acoperit. Aceeasi ipoteza plauzibila se aplica si lui Victor Ciorbea fost presedinte PNT .Nu a facut nimic bun pentru partid. Acum Ciorbea s-a predat la PSD. Amandoi trancanesc aiurea. Niste lichele!
13 noi, 2014
eva
munca la domiciliu
Locuri de munca pe timp de criza! Alternativa noastra este cea mai sigura si mai serioasa! Oferim din start contract legal! Oamenii au inceput deja sa lucreze! S-au facut primele plati! Avem dovada! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigurile sunt garantate! 300 de dolari lunar, pentru operatori online, cu 3 ore de lucru pe zi! Va expediem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
12 noi, 2014
miha
INFORMATII
FOLOSIND ZILNIC CALCULATORUL 3 ORE PUTETI CASTIGA USOR MINIM 300 DOLARI PE LUNA,AVAND CUNOSTIINTE MINIME DE IT.OFERTA VALABILA PENTRU TOATE ZONELE TARII.PENTRU MAI MULTE DETALI TRIMITETI “INFO” LA ADRESA [email protected]
12 noi, 2014
Liviu
Cele mai
sigure oferte de lucru! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract
legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul
dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt
garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari
lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti
textul "Info" la adresa de email:[email protected]
12 noi, 2014
IMPORTANT DE STIUT
RECTIFICARE
PNT-cd -NU MAI ESTE PARTIDUL LUI IULIU MANIU, IAR VICTOR CIORBEA SUSTINE PSD-ul PENTRU FUNCTIA CARE A PRIMIT-O RECENT CA AVOCAT AL POPORULUI.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ