Iohannis şi şansa porcului de Crăciun

| 11 noi, 2014

Victor Ponta îşi păstrează avansul de 10% obţinut la finalul primului tur de scrutin, când s-a impus în faţa lui Klaus Iohannis, obţinând 40,44% din voturi, spre deosebire de candidatul ACL, care a reuşit să strângă doar 30,37% din opţiunile electoratului.

Cu doar o săptămână înainte de cel de-al doilea tur de scrutin, Victor Ponta menţine în sondaje o diferenţă semnificativă faţă de urmăritorul său, Klaus Iohannis. Conform ultimei cercetări realizate de Sociopol, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC ar urma să fie votat de 55% dintre români, în timp ce doar 45% dintre aceştia, ar urma să-l aleagă pe candidatul ACL.

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

Zarurile par a fi deja aruncate în favoarea lui Victor Ponta, fiind de aşteptat ca premierul să câştige turul doi la o distanţă de zece procente în faţa contracandidatului său, Klaus Iohannis. De altfel, datele Sociopol sunt confirmate şi de un al doilea sondaj, realizat de CSCI, potrivit căruia rezultatul din 16 noiembrie va avea acelaşi rezultat: 55% la 45% în favoarea candidatului PSD.

Victor Ponta îşi păstrează avansul de 10% obţinut la finalul primului tur de scrutin, când s-a impus în faţa lui Iohannis, obţinând 40,44% din voturi, spre deosebire de candidatul ACL care a reuşit să strângă doar 30,37% din opţiunile electoratului.

Totodată, în cadrul aceleaşi cercetări, la întrebarea “Cine credeţi că va câştiga alegerile prezidenţiale?”, lucrurile par a fi şi mai clare, 59% dintre respondenţi nominalizându-l pe Victor Ponta, în timp ce doar 22%, pe Klaus Iohannis.

Sondajul a fost efectuat în perioada 5-7 noiembrie, pe un eşantion de 1005 interviuri telefonice. Eroarea maximă tolerată este +/—3,2 % la un nivel de încredere de 95%.

Citeşte şi: VICTOR PONTA CANDIDAT. Sondaj INSCOP. Victor Ponta cu un picior in Cotroceni

Cu o candidatură ratată, Iohannis este de aşteptat să fie dat jos de la conducerea PNL şi forţat să ia înapoi drumul Sibiului. Odată ajuns la Sibiu, Iohannis este în pericol de a pierde şi conducerea primăriei municipiului, dacă verdictul în dosarul de incompatibilitate îi va fi unul nefavorabil.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ