Cum îl văd românii pe Iohannis la o lună după ce a fost ales preşedinte

| 15 dec, 2014

În opinia a 87% dintre români, noul preşedinte Klaus Iohannis trebuie să susţină activitatea DNA în lupta împotriva corupţiei, relevă o cercetare realizată în perioada 6-12 decembrie de GSSC Avangarde.

Potrivit sursei citate, 68% dintre respondenţi consideră alegerea lui Iohannis în funcţia de preşedinte al României ca fiind un lucru bun, 11% - un lucru rău, 13% - nici bun, nici rău, iar 8% nu ştiu/nu răspund.

Întrebaţi ce părere personală au despre Klaus Iohannis, 26% dintre români spun că 'foarte bună', 45% - 'bună', iar 12% răspund 'proastă' şi 2% - 'foarte proastă'. Restul - nu pot aprecia/nu răspund (14%) şi nu ştiu cine este (1% ).

În ce priveşte Preşedinţia, aceasta înregistrează în decembrie un procent de 12% încredere 'foarte multă' şi 37% 'multă', în timp ce 22% dintre cetăţeni au încredere 'puţină' şi 18% 'foarte puţină/deloc' în această instituţie. 11% nu pot aprecia/nu răspund.

Cercetarea GSSC Avangarde a fost realizată în perioada 6-12 decembrie, volumul eşantionului fiind de 850 persoane de 18 ani şi peste. Tipul eşantionului este probabilist, stratificat, iar metoda de culegere a datelor a fost faţă-în-faţă cu respondentul, la domiciliul acestuia. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României. Eroarea maximă tolerată este de plus/minus 3,36%, pentru un interval de încredere de 95%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ