Cum l-a făcut procuroarea DNA Carmen Lăncrănjan suspect pe Dragnea

| 15 noi, 09:43

A fost dezgropat un dosar clasat initial de DNA in 2013 de catre procurorul Paul Silviu Dumitriu aflat in coordonarea directa a sefului Sectiei a II-a Claudiu Dumitrescu, fost sef al DLAF.

Pentru ca redeschiderea dosarului sa fie justificata s-au adaugat alte plangeri si denunturi penale din alte dosare si s-a constituit un mare dosar pentru a fi livrat opiniei publice in chip cat mai defaimator. Joi, 9 noiembrie 2017, a fost finalizata ordonanta de incepere a urmaririi penale impotriva presedintelui PSD Liviu Dragnea, caruia i s-a acordat calitatea de suspect pentru infractiunile de constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu si altele, fara ca Dragnea sa aiba macar cunostinta de faptul ca este cercetat si sa i se dea posibilitatea sa isi prezinte propria aparare.

 

 

Tot joi, presa a fost dinadins informata ca luni, 13 noiembrie 2017, Liviu Dragnea va fi citat la DNA, de unde va iesi ca suspect. O informatie care s-a confirmat 100% si care denota ca DNA a pregatit linsarea mediatica a liderului PSD printr-un comunicat de presa livrat imediat dupa ce Dragnea a parasit DNA. Dintre toti procurorii DNA, s-a nimerit ca dosarul lui Dragnea sa pice pe mana junei Carmen Alexandra Lancranjan (foto 1) - poreclita "Veverita" - care a fost adusa la DNA la 1 februarie 2017, dupa ce initial picase interviul. Lancranjan este o ONG-ista din sfera vestitilor Monica Macovei, Raluca Pruna, Cristina Guseth si a fost, pana nu demult, presedinta Asociatiei Liderjust, care derula proiecte inclusiv cu Cristi Vasilica Danilet (foto 2 si 3).

 

Inainte sa fie adusa la DNA, Lancranjan a fost sustinuta de mediile ei, pentru a deveni membru al CSM, insa a pierdut in alegeri. Foarte grav, toate acuzatiile aduse public lui Liviu Dragnea au fost aruncate in spatiul public printr-un comunicat de presa al DNA si informatii scurse in presa de casa inainte ca liderul PSD sa fie audiat vreodata si sa i se dea posibilitatea sa isi prezinte apararile. Apare evident ca al treilea om in stat – Liviu Dragnea este si presedintele Camerei Deputatilor – a fost terfelit in public de catre DNA, care i-a incalcat prezumtia de nevinovatie si a dat presei informatii inainte sa stranga probe si in apararea liderului PSD.

 

 

Melanjul de acuzatii

 

 

Iar acest lucru reiese in mod clar din Ordonanta din dosarul penal nr. 986/P/2014 pe care Carmen Alexandra Lancranjan o avea scrisa inca din 9 noiembrie 2017, cand aparusera deja in spatiul public informatii cu privire la posibila citare a lui Dragnea la DNA, si cu care procuroarea DNA l-a asteptat luni, 13 noiembrie 2017, pe Liviu Dragnea.

 

 

Conform Ordonantei, care contine 141 de pagini, si pe care Lumeajustitiei.ro o prezinta in exclusivitate, dosarul penal nr. 986/P/2014 este format din trei dosare instrumentate in perioada 2014-2016, fie ca urmare a sesizarii din oficiu, fie in urma unor denunturi. Modul de intocmire a dosarului si apetenta pentru zona "Teleorman" si orice ar avea legatura cu Liviu Dragnea poate demonstra ca presedintele Camerei Deputatilor a fost vanat cu dosare penale, procurorii ajungand sa faca dosare pe fapte vechi din 2001 sau din perioada in care era presedinte al CJ Teleorman. Mai mult, dupa cum se va vedea din document, in mod "intamplator" denuntul facut de OLAF intr-unul dintre dosare are fix acelasi obiect ca un alt dosar deschis cu trei luni inainte de DNA, la care nu se ofera prea multe detalii, dar care este ulterior reunit cu denuntul OLAF.

 

De altfel, noul dosar al lui Dragnea prezinta, in mod ostentativ, posibile legaturi intre contractele acordate prin 2013-2014 de CJ Teleorman, condus pana in 2012 de actualul lider PSD, si Tel Drum sau "societati asociate".

 

Iata cum s-a creat noul dosar al lui Dragnea si ce acuzatii are la baza:

 

986/P/2014 – dosar deschis in 16.12.2014, in urma unei sesizari din oficiu a Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie din DNA pe infractiunea de abuz in serviciu, ca urmare a faptului ca anumite persoane din cadrul CJ Teleorman si din Consiliul Local al comunei Crangeni si-au incalcat atributiile de serviciu cu privire la procedurile de atribuire a contractului de servicii de impadurirea terenurilor degradate si au receptionat in fals impadurirea unei suprafete de teren 103,08 ha, atestandu-se predarea-primirea a 515.400 de puieti de salcam si efectuandu-se plata nelegala a contravalorii acestuia. S-a facut vorbire in speta si despre faptul ca in cadrul unui proiect care viza construirea de sedii pentru asezaminte culturale toti ofertanti ar fi fost societati asociate cu Tel Drum.

 

389/P/2016 – dosar deschis in 3.06.2016 – pentru savarsirea infractiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul UE.

 

754/P/2016 – dosar deschis in 20.10.2016, ca urmare a denuntului formulat de OLAF in 30.09.2016, prin care reclama acelasi infractiuni ca in dosarul 389/P/2016, acuzand ca anumiti reprezentati ai CJ Teleorman au constituit un grup infractional organizat pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene, falsificand documentele din proiectul tehnic pentru realabilitatea DJ 506, care s-ar fi efectuat de Tel Drum.

 

Fata de aceasta situatie ne intrebam daca OLAF avea cunostinta de dosarul de la DNA si s-a gandit sa dea "o mana de ajutor" sau este o pura coincidenta ca obiectul denuntului este acelasi cu dosarul deschis de DNA cu trei luni inainte.

 

Tot prin ordonanta nr. 754/P/2016 din 20.10.2016 s-a dispus reunirea dosarului 754/P/2016 la dosarul nr. 389/P/2016, urmarirea penala fiind continuata in 389/P/2016.

 

Ulterior, la data de 6.07.2017 s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem cu privire la savarsirea infractiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul UE, in ce priveste obtinerea de fonduri europene pentru reabilitarea unui drum national de care CJ Teleorman si acordarea contractului de executie catre Tel Drum.

In Ordonanta se mai face insa trimitere la un alt dosar. Este vorba despre o sesizare din oficiu pe care DNA o face la data de 15.05.2017 cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu de catre reprezentantii CJ Teleorman in legatura cu Tel Drum.

 

 

Dincolo de acuzatiile expuse mai sus, in dosarul lui Liviu Dragnea au fost cuprinse si infractiuni care in trecut au mai fost anchetate de un alt procuror DNA. Este vorba despre dosarul clasat in 2013 de procurorul Paul Dumitriu, coordonat la acea data de procurorul Claudiu Dumitrescu, fost sef al DLAF, dosar care continea fapte care astazi se regasesc si in Ordonanta procuroarei Carmen Lancranjan.

 

 

Dragnea a fost chemat la DNA pentru show

 

 

De toate aceste acuzatii si altele similare detaliate in Ordonanta lui Lancranjan a luat la cunostinta si liderul PSD Liviu Dragnea abia luni, 13 noiembrie 2017, cand s-a prezentat cu avocatul pentru a afla ce i se imputa, caci pana la acest moment nu avea cunostinta de existenta dosarului. Acest lucru reiese chiar din Procesul Verbal pe care Liviu Dragnea l-a semnat in fata procuroarei Carmen Lancranjan si pe care Lumeajustitiei.ro il prezinta exclusiv la finalul articolului.

 

Ca o nota, trebuie precizat ca Liviu Dragnea s-a prezentat la DNA la orele 9.00, iar procesul verbal, conform documentului, a fost incheiat in intervalul orar 8.46-9.15. S-o fi apucat Carmen Lancranjan sa scrie la procesul verbal de cand liderul PSD era pe drum spre DNA, cine stie?

 

 

De altfel, in cadrul conferintei de presa sustinute la Parlament, presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea a precizat ca respinge categoric orice acuzatie, ca nu are nicio legatura cu Tel Drum si acuza ca in comunicatul DNA se regasesc "multe lucruri neadevarate": "Astazi am fost la DNA sa imi iau in primire al treilea dosar. Am citit cu atentie comunicatul DNA, i-am ascultat pe procurori cu atentie. Trebuie sa recunosc ca este o poveste lunga. Resping categoric orice acuzatie. Mentin ceea ce spun de ani de zile, ca nu am legaturi cu aceasta societate comerciala, in rest, o sa vedem pe ce se bazeaza acele acuzatii. Unele din aceste acuzatii au fost verificate deja. Eu, in 2001, nu puteam sa fac grup infractional cu mine (…) S-a vorbit despre multe lucruri neadevarate in comunicatul DNA. E treaba avocatilor. Vreau sa vad pe ce se bazeaza aceste incriminari. Stiu ca avem telejustitie. S-ar putea sa ajung in instanta si acolo sa se ceara probe”.

Iata Ordonanta semnata de Carmen Lancranjan in 9.11.2017:

 

 

Iata procesul verbal semnat de Liviu Dragnea in data de 13.11.2017:

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ