Cum s-a ÎMBOGĂŢIT prietena care a denunţat-o pe ELENA UDREA

| 12 feb, 18:08

Ana Maria Topoliceanu, prietena de-o viaţă a Elenei Udrea, a condus tot ce însemna turism de stat în Constanţa, în perioada în care actualul deputat PMP era ministru al Turismului, l-a împrumutat la un moment dat pe deja celebrul Gheorghe Stelian, zis Stelu, cu impresionanta sumă de 200.000 de euro şi împărţea un apartament din Bucureşti cu Tudor Breazu, în prezent arestat în dosarul de corupţie al Elenei Udrea.

Replica de Constanța scrie că avocata Ana Maria Topoliceanu, de 39 de ani, pe care DNA o acuză de luare de mită în dosarul Gala Bute, pe când conducea Compania Naţională de Investiţii (CNI), şi-a făcut publică prima declaraţie de avere în aprilie 2008. În respectivul document, Topoliceanu declara venituri de 100.000 de euro de pe urma cabinetului său de avocatură, două apartamente în Bucureşti, cumpărate în 2007 şi 2008, un teren intravilan de 3000 metri pătraţi în Ilfov, bijuterii de 10.000 de euro şi o maşină VW. Prietena Elenei Udrea mai declara un credit de 60.000 de franci elveţieni luat de la OTP Bank şi, cel mai interesant, un împrumut de 200.000 de euro acordat lui Gheorghe Stelian (foto mai jos).

Este vorba despre afaceristul care a beneficiat de despăgubiri de 89 de milioane de euro pentru un teren din Bucureşti, după cum se arată în dosarul fostei şefe DIICOT, în care Alina Bica, de asemenea prietenă a Elenei Udrea, este arestată pentru corupţie. Acelaşi Stelian, personajul cheie în dosarele Bica-Udrea-Cocoş care în 2008 se împrumuta cu 200.000 de euro de la prietena Elenei Udrea, avea să cumpere în 2011 hotelul Mamaia, în mandatul de ministru al actualului deputat PMP.

Revenind la Ana Maria Topoliceanu, în declaraţia de avere, din 2010, care este semnată în calitate de consilier al ministrului Elena Udrea, scrie că îşi achitase deja creditul de 60.000 de franci elveţieni către OTP Bank, în timp ce Gheorghe Stelian îi returnase, la rându-i, împrumutul de 200.000 de euro. Avocata nu mai avea terenul din Ilfov, în schimb cumpărase unul arabil de 31.400 metri pătraţi în Dâmboviţa, valoarea bijuteriilor şi ceasurilor sale a sărit deja la 40.000 de euro, avea trei conturi în lei, euro şi dolari la Raiffeisen Bank, iar VW-ul a fost înlocuit de un BMW X 6.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Ce a spus PRIETENA Elenei Udrea, cu care apare în pozele de la Paris

În contextul numelor care se perindă acum în dosarul Elenei Udrea, Ana Maria Topoliceanu declara că deţine 90% din drepturile de proprietate asupra unui apartament din Bucureşti, de pe strada Dionisie Lupu, restul de 10% aparţinând lui Tudor Liberiu Breazu, adică administratorul afacerilor Elenei Udrea, acuzat şi el de corupţie în dosarul Gala Bute.

De notat că Ana Maria Topoliceanu a fost și este avocatul în domeniul imobiliar a lui Gheorghe Stelian, turnătorul lui Dorin Cocoș și al Elenei Udrea.

Surse: flux24.ro, nasul.tv

Ana Maria Topoliceanu este a treia persoană cu care Udrea a apărut în fotografiile făcute la Paris, anul trecut, în care a fost surprinsă şi Alina Bica, fostul şef al DIICOT, în prezent arestată.

Gala Bute. Elena Udrea a fost

Citeşte şi: EXCLUSIV: Ce i-a transmis Elena Udrea ultimului om cu care s-a văzut înainte de a merge la DNA

După apariţia fotografiilor, Udrea a justificat prezenţa alături de cele două femei astfel: ”Sunt două femei de vârsta mea pe care le cunosc de ani de zile. Pe Topoliceanu o ştiu de 20 de ani. Avem o relaţie de prietenie, nu văd nimic vinovat în a fi cu o prietenă la masă. Bica e o femeie de vârsta mea, procuror, o cunosc de 5 ani, avem o relaţie bună, de amiciţie. Bica mergea la o întâlnire oficială la Haga", a spus Udrea.

Ana Maria Topoliceanu a fost membru PDL sector 6, acolo unde Udrea deţinea şefia. A fost numită consilier al ministrului, când Udrea a preluat funcţia la Ministerul Dezvoltării şi Turismului, şi apoi a ajuns şefă la CNI.

Compania Naţională de Investiţii se află în subordinea Ministerului Dezvoltării şi are pe mână bugete imense. Printre programele derulate de CNI se numără construcţia de săli de sport, bazine de înot sau lucrări pentru reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă.

Ana Maria Topoliceanu a afirmat într-un denunț făcut în fața procurorilor DNA că Elena Udrea a primit mită în valoare de aproximativ 300.000 de lei, în perioada în care conducea Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT), potrivit unor documente din dosarul privind arestarea preventivă a omului de afaceri Tudor Breazu. Topoliceanu a făcut denunțul într-un moment în care nu era vizată de vreo investigație și nu avea nicio calitate procesuală, conform acelorași surse.

Alina Bica, una din prietenele Elenei Udrea, este arestată de anul trecut în dosarul Retrocedărilor.


 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 feb, 14:00
Tirpitz
"Au proclamat nesimţirea ca putere suverană."
Toate aceste carieriste imbogatite peste noapte, taranci snoabe cu mari pretentii si mult, foarte mult tupeu, au reusit sa-si bata joc de o tara intreaga. Aceste rapandule nesimtite se vor turna una pe cealalta dar nu-i vor uita nici pe obedientii care le-au promovat ca sa-si atinge scopul.
14 feb, 13:52
Tirpitz
Rapandule
Toate aceste carieriste imbogatite peste noapte, taranci snoabe cu mari pretentii si mult, foarte mult tupeu, au reusit sa-si bata joc de o tara intreaga. Aceste rapandule nesimtite se vor turna una pe cealalta dar nu-i vor uita nici pe obedientii care le-au promovat ca sa-si atinge scopul.
13 feb, 16:23
Petrea Eduard-ionut
Intamplator am gasit un joc browser pe net, destul de diversificat, ce iti poate aduce numeroase beneficii financiare, surprinzator totul este cu bani reali. Ca tine de altfel, am crezut ca este o reclama la un site "lesinat". Totusi i-am dat o sansa si am observat, ca este destul de jucat si lumea chiar scoate bani. Oamenii fac retrageri de 50-100 de euro pe zi, au dezvoltat afaceri cu capital de peste 10 mii de euro. Toti banii sunt de la joc, ai dreptul sa muncesti o data pe zi si sa te lupti de 10 ori, dupa aceste activitati vei primii sume de bani ,iar tu le vei investi in propriile afaceri,cum ar fi: fabrici de lactate, ziar propriu, unde poti publica articole, fabrici de lemne, universitati etc. Jocul este un simulator excelent al realitatii. Evident acesta necesita timp, la inceput bugetul tau va fi in jur de 3-4 lei pe zi. Totusi investind banii progresiv, dupa 2-3 saptamani poti ajunge la sume de 100-200 lei pe zi si tot asa. Tu decizi cand sa iti retragi banii pe card sau prin alte operatiuni bancare.Incearca aici...http://www.marketglory.com/strategygame/edu0ard
13 feb, 10:45
marincken
imprumuturi
Nu inteleg cum de nu se sesizeaza institutiile statului cand citesc declaratii de avere cu credite bancare concomitent cu imprumutarea altei persoane cu sume foarte mari .E evidenta intentia de a ascunde o ilegalitate .Din start se vede intentia de a frauda si -ti iei masuri dar nu stiu cine-i mai crede.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ