DNA nu a început urmărirea penală in rem în cazul denunțului Elenei Udrea. Care este motivul

| 12 feb, 19:10

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție nu au început urmărirea penală in rem în cazul denunțului formulat de Elena Udrea, deoarece nu au fost îndeplinite condițiile prevăzute de lege.

"În denunțul formulat de Elena Udrea nu sunt indicate faptele în sensul art. 290 Codul de procedură penală raportat la art. 289 Codul de procedură penală. În acest context, conform normelor de procedură penală, doamna Udrea Elena a fost citată să-și precizeze denunțul formulat pentru data de joi, 5 februarie, respectiv pentru data de vineri, 6 februarie, dar nu s-a prezentat. Până în acest moment nu a fost începută urmărirea penală in rem, deoarece nu sunt îndeplinite cerințele art. 305 din Codul de procedură penală", au declarat, joi, oficiali din DNA.

În 30 ianuarie, deputatul Elena Udrea a anunțat, într-un interviu pentru Hotnews, că a depus un denunț pe numele actualului director interimar al SRI, Florian Coldea. "Un denunț în care spun lucruri despre dl general SRI Florian Coldea și despre ... o amintesc pe doamna procuror general DNA Codruța Kovesi", explica Udrea.

Aceasta a relatat că fostul său soț, Dorin Cocoș, i-a solicitat să îi faciliteze o întâlnire atât cu fostul șef al SRI, George Maior, cât și cu generalul Florian Coldea, pentru a lămuri anumite aspecte în dosarul Microsoft, însă ea nu ar fi dat curs acestei cereri.

"În momentul în care a apărut dosarul Microsoft și s-a vehiculat numele fostului soț, eram în plină campanie electorală. A venit — se spunea acolo, numele meu era evident legat de dosar și mai ales se spunea despre un credit pe care soțul — și care este și proba în dosar — fostul soț îl luase de la Dinu Pescariu și pe care îl declarasem în declarația de avere. În contextul acesta complex, a venit la mine fostul soț să mă roage să îi fixez, să intermediez o întâlnire cu dl Coldea și dl Maior, spunându-mi că nu dorește să îi apeleze direct în situația dată. (...)

Am întrebat de ce ar face asta, de ce să vorbească, și a spus că ar dori să lămurească acuzațiile din dosar, în condițiile în care mi-a spus că a făcut niște lucruri, la solicitarea dlui Coldea. Lucru care înseamnă, și pentru asta sigur este foarte ușor de întrebat fostul soț. Eu vă declar exact ce mi-a spus. (...) Mi-a spus, spre exemplu, că la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță, cash, pentru a-și finanța televiziunea, RTV", a susținut, la acea dată, Elena Udrea.

Citeşte şi: Florian Coldea, PRIMA reacţie la acuzaţiile făcute de ELENA UDREA

Aceasta a spus că a aflat că banii au fost remiși lui Sebastian Ghiță de către Alin Cocoș. "Mi-a mai spus că, tot așa, la solicitare, a dus aproximativ la fel, 500.000 de euro, nu-mi mai aduc aminte exact, dar aproximativ la fel, unui institut de sondare a opiniei publice, care făcea sondaje", a mai afirmat Elena Udrea.

La aceeași dată, oficiali DNA au anunțat că denunțul făcut de Elena Udrea a fost primit, înregistrat și urmează pașii procedurali.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ

EDITORIAL

10%

12 feb, 14:09