Percheziţii DNA la Iaşi. Un medic celebru, vizat de anchetă

| 12 feb, 16:26

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014-2015.

În cursul zilei de 12 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate un număr de 9 percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice din municipiul Iași.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi.

Potrivit presei locale, percheziţiile vizează Universitatea de Medicină din Iaşi. "Este vorba de un dosar de abuz în serviciu privind nepunerea în practică a unei hotărâri judecătoreşti dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în iulie 2014 prin care rectorul Vasile Astărăstoae a fost găsit în conflict de interese. Dosarul vizează refuzul Senatului de a pune în aplicare decizia judecătorească", au precizat procurorii DNA.

Aceştia au mai adăugat că nu s-a pus sub învinuire ncio persoană şi că se cercetează fapta. Potrivit deciziei de anul trecut, Vasile Astărăsoae ar fi trebuit să renunţe la funcţia de rector. În urmă cu o săptămână, Vasile Astărăstoae şi-a dat demisia din funcţia de conducere. Decizia ÎCCJ în cazul preşedintelui Colegiului Medicilor a venit în urma unui raport al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Citeşte şi: Numele ministrului BĂNICIOIU apare în dosarul de corupţie al baronului reţinut CIUPERCĂ

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ