Cum să accezi la joburile PE CARE LE VISEZI. Recomandările recrutorilor TE VOR SURPRINDE!

| 03 oct, 2014

La fel ca in alte tari, si in Romania companiile prefera sa nu faca publice toate pozitiile pe care le au.

Ori, cel putin, sa nu le puna la bataie prin intermediul platformelor de recrutare online. Precum se intampla in strainatate, si firmele din tara noastra adopta aceasta pozitie din cauza costurilor mari pe care site-urile cu locuri de munca le au in general.

Si, in conditiile in care multi dintre marii jucatori din Romania percep costuri pe fiecare anunt pe care companiile il adauga, atunci mare parte dintre acestea sunt obligate sa le scoata in fata doar pe cele pentru care este urgent sa gaseasca oameni.


Asadar, cum poti da de joburile ascunse, cele care nu sunt intotdeauna la vedere? Sfaturile de specialistilor SmartDreamers:



1. Research. Research-ul este unul dintre cele mai apreciate elemente de care te poti folosi inainte de a lua legatura cu recrutorii.

Acesta te poate ajuta chiar pentru a rezolva prima parte din intreaga ecuatie, aceea de a-ti gasi jobul potrivit. Ca punct de pornire, incepe prin a cauta locul de munca ce te intereseaza prin intermediul site-urilor de joburi.

Asa cum spuneam si la inceput, daca nu il gasesti acolo asta nu inseamna ca nu exista. Treci rapid la urmatorul nivel si foloseste-te de puterea retelelor de socializare. Intr-o lume a online-ului, acestea au ajuns sa aiba rolul principal si cand discutam despre piata muncii.

In mediul profesional, cea mai utilizata retea de socializare este, fara niciun dubiu, LinkedIn. Aici, recrutorii isi dedica o mare parte din timp vanatului de candidati.

Intra pe pagina unei companii, cauta sectiunea cariere si, daca exista ceea ce te intereseaza, fii tu primul care vaneaza si identifica factorul decizional din cadrul companiei.

Apropierea de recrutori este foarte importanta si o poti face trimitandu-i fiecaruia, o data sau de doua ori pe an, link-uri catre articole relevante din domeniul de interes.



2. Out of the box. Oamenii de recrutare sunt bombardati de CV-uri, scrisori de intentie, e-mail-uri, majoritatea inutile.

Mai mult, o mare parte dintre acestea respecta o linie clasica si au un continut aproape identic. Tine cont de faptul ca cei de la HR citesc zilnic acelasi tip de e-mail si aproape aceleasi scrisori de intentie. Incearca sa fii creativ si gandeste-te cum poti iesi in evidenta.

Ajutat de research-ul despre care povesteam la primul punct, este imposibil sa nu gasesti un element de care sa te folosesti pentru a iesi in evidenta. Utilizandu-l cu cap, recrutorul va aprecia ca ti-ai facut temele si ca eforturile tale sunt la un alt nivel decat cel de spam, unde modifici doar numele firmei dintr-un schelet de text prestabilit.

Dupa ce ai gasit exact elementul prin care sa incerci sa te identifici cu compania, nu-ti ramane decat sa il folosesti inteligent in corpul textului.

Sigur, aici situatiile vor fi intotdeauna diferite, in functie de profilul urmarit. Daca, de exemplu, soliciti un job in cadrul unei firme de publicitate poti sa te folosesti de imaginatie ca sa iesi din tipar mult mai mult decat la o banca. Ba chiar e indicat sa o faci.



3. In afara Internetului. Greu de crezut, dar nu chiar tot ceea ce misca trece si prin Internet, asa cum este si cazul job-urilor mai putin comerciale.

Spre exemplu, daca aspiri la pozitia Andreei Esca, trebuie sa stii ca nu sunt sanse prea mari sa o gasesti nici pe platformele de recrutare si nici pe vreo retea de socializare, fie ea si LinkedIn.

In plus, pe langa job-uri de genul celor de prezentator de stiri sau de comentator al meciurilor de fotbal, mai exista si multe alte pozitii care mai intai sunt prezentate doar intr-un cerc la care publicul nu are acces, acela intern al companiei respective.

Aici, singura varianta este sa te folosesti de cunostinte pentru a primi pontul. Odata ce ai intrat in posesia lui, aplica teoria din primele doua puncte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ