Cum să slăbeşti până la 8 kilograme pe lună

| 08 apr, 2014

Hormonii pot fi responsabili de kilogramele in plus. Medicul francez Pierre Nys explica cum slabesti potrivit profilului hormonal.

Cu regimul bazat pe profilul hormonal poti slabi intre 2 si 8 kg intr-o luna. Asta pentru ca hormonii influenteaza celulele de grasime. Exista trei tipuri de dereglari hormonale: insulina, leptina si stresul. Insulina ii permite zaharului sa patrunda in celule, favorizand stocarea grasimilor.

Leptina, secretata de catre celulele de grasime, participa la controlarea greutatii de catre creier. Stresul duce la secretarea hormonilor care favorizeaza stocarea.

Profilul “insulina”

Ai un profil insulina daca: ai pofta de mancare, rontai adesea dulciuri, mananci de placere, ai stari de somnolenta dupa masa, ai umerii mai largi decat bazinul, ai hipertensiune sau diabet. In timpul celor patru saptamani de regim vei limita cat mai mult posibil mesele bogate in grasimi sau zaharuri si gustraile dintre mese. Printre alimentele pe care trebuie sa le eviti sunt prajiturile de orice fel, grasimea, uleiul, mezelurile, carnea si lactatele grase. Ai voie amidonoase si fainoase (paste, orez, mazare, fasole verde). In general ai voie alimente cu un indice glicemic scazut, ale caror fibre incetinesc trecerea grasimilor in sange. Mananca mai ales peste, fructe de mare, carne de pasare, legume verzi, cruditati, iaurturi naturale.

Profilul “leptina”

Ai profil leptina daca: mananci usor, sari peste mese, mananci carne de pasare sau peste, nu iti place grasimea, ai bazinul mai lat decat umerii, esti adesea constipata, nu iti place cafeaua.

Citeste articolul integral pe curademiere.ro
.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ